Ukip-puolue hyllytti ehdokkaansa tappouhkauksen takia

Britanniassa maahanmuuttovastainen Ukip-puolue on hyllyttänyt ehdokkaansa, joka on uhannut tappaa konservatiivipuolueen ehdokkaan.

Hampshiressa Etelä-Englannissa ehdokkaana ollut Robert Blay sanoi Daily Mirror -lehden haastattelussa, ettei konservatiivien aasialaistaustainen Ranil Jayawardena ole tarpeeksi brittiläinen.

Blay uhkasi, että jos Jayawardenasta tulee seuraava pääministeri, hän laittaa luodin tämän silmien väliin. Lisäksi Blay kutsui ehdokasta runkkariksi ja sanoi inhoavansa häntä.

Työväenpuolueen ja pääministeri David Cameronin konservatiivipuolueen kannatus näyttää yhä olevan tasoissa parlamenttivaalien aattona.

YouGov-tutkimuslaitoksen eilen julkistetun mielipidemittauksen mukaan molempien puolueiden kannatus on nyt 34 prosenttia, mikä on prosenttiyksikön enemmän kuin edellisessä mittauksessa.

Britannian huomisista vaaleista povataan tasaisimpia vuosikymmeniin. Konservatiivit ja työväenpuolue ovat olleet tasoissa lähes kaikissa mielipidemittauksissa vuoden alusta lähtien, eikä kummankaan johto ole noussut kolmen prosenttiyksikön virhemarginaalia suuremmaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.