Ukrainan Poroshenko haastaa BBC:n oikeuteen korruptiouutisesta

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko haastaa Britannian yleisradioyhtiö BBC:n oikeuteen kunnianloukkauksesta.

Syynä on artikkeli, jossa BBC kirjoitti Kiovan maksaneen 400 000 dollaria varmistaakseen, että Poroshenko saa tavata Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin. AFP:n näkemässä haastekirjeessä lukee, että viime toukokuussa julkaistussa jutussa sanotaan, että Ukrainan johto maksoi summan Trumpin henkilökohtaiselle avustajalle Michael Cohenille, jotta tämä järjestäisi Poroshenkon ja Trumpin tapaamisen Valkoisessa talossa kesäkuussa 2017. Artikkeli ja siihen liittyvä televisio-ohjelma perustuivat "asiaa koskevia henkilöitä lähellä oleviin lähteisiin Kiovassa".

Haastekirjeessä lukee, että uutinen vahingoitti Poroshenkon poliittista ja liiketoiminnallista mainetta. Lisäksi väitös vakavasta korruptiosta oli haasteen mukaan erityisen vahingollinen, koska Poroshenko edistää useita korruptionvastaisia hankkeita Ukrainassa.

Ennen Trumpin ja Poroshenkon tapaamista 2017 mediassa spekuloitiin, ettei Trump suostuisi tapaamaan Ukrainan johtajaa. Valkoinen talo ei, kuten yleensä on tapana, ilmoittanut tapaamisesta etukäteen ja sanoi jälkeenpäin, että Poroshenko oli "pistäytynyt" Trumpin luona.

BBC:n edustaja sanoi AFP:lle, ettei yhtiö voi kommentoida meneillään olevaa oikeusjuttua.