Upporikas rikollispomo ammuttiin haulikolla – poliisilta kesti viikko huomata, ettei kuolema ollut luonnollinen

Iso-Britannian poliisi on ilmoittanut tutkivansa paikallisen rikollispomo John Palmerin kuolemaa murhana.

Britannian rikkaimmaksi rikolliseksikin tituleerattu Palmer löydettiin kuolleena Essexissä sijaitsevan huvilansa takapihalta viime viikon keskiviikkona. Vielä tuolloin poliisi ilmoitti, ettei kuolemassa ole mitään epäilyttävää, vaan sen uskottiin liittyvän Palmerille hiljattain tehtyyn suureen sydänleikkaukseen.

Tällä viikolla on kuitenkin selvinnyt, että Palmeria oli ammuttu haulikolla useita kertoja rintaan. Ilmeisesti poliisi ja ensihoitajat eivät olleet kiinnittäneet ampumahaavoihin huomiota, koska olivat luulleet niiden olleen seurausta sydänleikkauksesta.

Palmer tunnetaan väitetyistä yhteyksistään Heathrow'n lentokentällä vuonna 1983 tapahtuneeseen suureen kultaryöstöön, jota nimitettiin aikoinaan vuosisadan rikokseksi. Tuolloin kuusi aseistautunutta henkilöä tunkeutui lentokentän kassaholviin saaden saaliiksi 37 miljoonan euron arvosta kultaharkkoja, jalokiviä ja käteistä.

Palmer haastettiin oikeuteen vuonna 1987, kun hänen sanottiin sulattaneen ryöstösaaliina olleita kultaharkkoja takapihallaan. Häntä ei kuitenkaan tuomittu, sillä hän kiisti tienneensä, että harkot olivat varastettuja.

Palmer on joka tapauksessa jo kahdeksas ammuttu henkilö, jolla uskotaan olleen läheisiä kytköksiä vuoden 1983 kultaryöstöön. Hänen kerrotaan jättäneen jälkeensä 300 miljoonan punnan eli noin 423 miljoonan euron omaisuuden.

Lähteet: Daily Mail, Telegraph, Independent