Uuden-Seelannin parlamentti kannatti selvin luvuin tiukennuksia aselakeihin

Uudessa-Seelannissa tiukennukset aselakeihin on hyväksytty parlamentin ensimmäisessä äänestyksessä selvin luvuin. Tiukennuksia kannatti tiistaisessa äänestyksessä 119 parlamentin jäsentä ja vastusti ainoastaan konservatiivi David Seymour, jonka edustamalla ACT-puolueella on yksi paikka maan parlamentissa. Seymour on kritisoinut vauhtia, jolla lakipaketti on valmisteltu.

–  On tärkeää, että aina säilytämme järkevän ja vahvan lainsäädännön perinteemme, mutta etenkin (se on tärkeää) nyt, hän sanoi tiedotteessa.

Muun muassa sotilastyyliset puoliautomaattiaseet kieltävän lakipaketin valmistelu aloitettiin Christchurchin moskeijaiskun jälkeen. Kahteen moskeijaan tehdyssä iskussa kuoli 50 ihmistä.

Lakipaketista on määrä äänestää vielä kahdesti ennen kuin se voi tulla voimaan. Pääministeri Jacinda Ardernin kabinetti teki viime kuussa periaatepäätöksen aselakien muuttamisesta. Ardern sanoi tuolloin uskovansa vahvasti, että suuri enemmistö laillisesti aseen omistavista uusiseelantilaisista ymmärtää muutokset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.