Väkivallan mustaama maanantai - Ankara, Berliini, Zürich

Maanantaina sattui kolme rujoa tekoa, joiden kaikkien taustalla epäillään olevan terrorismia. Kaikissa tapauksissa on joko kuollut tai haavoittunut lukuisia ihmisiä.

Turkkilainen poliisi ampui Venäjän Turkin-suurlähettilään Andrei Karlovin Ankarassa. Karlov kuoli vammoihinsa sairaalassa. Venäjä kuvaili tapahtumaa terroriteoksi. Ampuminen tapahtui valokuvanäyttelyn avajaisissa, jossa Karlov oli puhumassa. Voit lukea aiheesta lisää tästä.

Juttu jatkuu kuvien jälkeen.

Kuva: Hasim Kilic

Andrei Karlovin ampunut mies (kuvassa taustalla) huusi erilaisia iskulauseita surmatyön tehtyään. Turkin poliisi kertoi miehen kuolleen tulitaistelussa myöhemmin.

Kuva: Ugur Kavas

Andrei Karlov vain hetki ennen terroritekoa pitämässä puhetta tiedotustilaisuudessa.

Sveitsin Zürichissä ainakin kolme henkilöä on loukkaantunut ampumavälikohtauksessa. Sveitsiläislähteitä lainannut Helsingin Sanomat kertoo, että uhrit löytyivät kadulta muslimien rukoushuoneen läheltä. Zürichin poliisi puolestaan kertoi, että ammuskelu olisi tapahtunut moskeijassa. Poliisin mukaan useita henkilöitä on loukkaantunut ja tekijä on paennut paikalta.

Vielä myöhemmin illalla Berliinistä alkoi kantautua traagisia viestejä, että rekka olisi ajanut kymmenien ihmisten yli joulutorilla. Yön tunteina viranomaiset vahvistivat, että ainakin yhdeksän ihmistä on kuollut ja kymmeniä loukkaantunut. Rekan kuljettaja on otettu kiinni ja poliisi selvittää tapauksen taustoja ja motiiveja. Aiheesta voit lukea lisää tästä.

Mitään tietoa tai viitteitä ei ole siitä, että tapahtuneet liittyisivät toisiinsa. Joka tapauksessa synkän sävyn nämä kaikki  jättävät miljoonien ihmisten mieleen, vieläpä joulun alla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.