Valkoisen talon entisistä lehdistöpäälliköistä tulee tv-tähtiä

Yhdysvalloissa kaksi Valkoisen talon entistä lehdistöpäällikköä siirtyy tv-kasvoiksi.

Sarah Sandersista tulee oikeistoon kallellaan olevan Fox News -televisiokanavan poliittinen kommentaattori, ja Sandersin edeltäjä Sean Spicer nähdään ABC-televisioyhtiön Tanssii tähtien kanssa -ohjelman uudella tuotantokaudella.

Sanders jätti tehtävänsä presidentti Donald Trumpin hallinnossa kesä-heinäkuun vaihteessa ja aloittaa Foxilla syyskuussa. Hän ei kertonut lähdön syytä.

Aiemmin useita Foxin työntekijöitä on päätynyt Trumpin alaisiksi. Esimerkiksi Foxissa johtotehtävissä työskennellyt Bill Shine siirtyi ensin Valkoisen talon viestintäjohtajaksi, minkä jälkeen hän liittyi Trumpin toisen kauden presidentinvaalikampanjaan. Yhdysvaltojen ulkoministeriön tiedottaja Heather Nauert on puolestaan Foxin entinen uutisankkuri.

Ristiriitainen suhde lehdistöön

Spicer jätti Valkoisen talon lehdistöpäällikön tehtävät kuuden kuukauden työskentelyn jälkeen. Sekä Spicerilla että Sandersilla oli ristiriitainen suhde lehdistöön. Spicer joutui lehdistön pilkan kohteeksi heti Trumpin virkaanastumisen jälkeen väitettyään, että virkaanastujaisia seurasi laajin yleisö koskaan. Useat valokuvat kuitenkin todistivat, että ainakin Washingtonin keskustassa virkaanastujaisia seurannut yleisö oli pienempi kuin Barack Obaman virkaanastujaisissa vuonna 2009.

Sarah Sanders sai pestinsä aikana kritiikkiä lehdistön kysymysten välttelystä ja suoranaisen valheellisista lausunnoista. Erikoissyyttäjä Robert Muellerin tutkinnan raportti paljasti, että Sanders oli myöntänyt tutkijoille antaneensa medialle valheellista tietoa FBI:n johtajan James Comeyn erottamiseen liittyen. Sanders on myös syyttänyt viestimiä "valeuutisten" levittämisestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Tulipalo iranilaisessa ydinlaitoksessa aiheutti vakavaa vahinkoa tuotannolle – paloon liittyy epäilyjä räjähdyksestä ja ulkopuolisesta sabotaasista

Intiassa on nyt kolmanneksi eniten koronavirustartuntoja maailmassa

Ainakin neljäkymmentä ihmistä on kuollut rankkasateiden aiheuttamissa tulvissa ja mutavyöryissä Japanissa – yli puolta miljoonaa kehotettu evakuoitumaan

Kroatian istuva pääministeri julisti konservatiivipuolueensa voiton parlamenttivaaleissa

Yhdysvalloissa koronatartuntojen kovasta lisääntymisestä syytetään liian nopeaa rajoitusten purkua – Texasissa sairaaloiden pelätään ylikuormittuvan

Israel teki ilmaiskuja Gazaan vastaiskuna kaistaleelta ammuttuun rakettituleen

Tyypillisiä puheita Trumpille, epätyypillisiä presidentille: Trump suuntasi itsenäisyyspäivän puheensa ydinkannattajilleen, vaikka perinteisesti niillä on pyritty yhdistämään kansaa, tutkija arvioi

Järjestö: Välimereltä pelastetut 180 siirtolaista voivat rantautua Sisiliaan

CNN: Klubilla Etelä-Carolinassa ammuttu – useita ihmisiä viety sairaalaan

Mies ajoi autolla päin mielenosoittajia Seattlessa – yksi ihminen kuoli ja toinen loukkaantui vakavasti

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.