Valkoisen talon lähteet tilittävät yhdysvaltalaismedialle: Täällä on maailman myrkyllisin työpaikkailmapiiri

Valkoisessa talossa työskennellään tällä hetkellä akuutin hermostuksen vallassa ja kireämmissä tunnelmissa kuin kertaakaan aiemmin presidentti Donald Trumpin kauden aikana, väittävät yhdysvaltalaismedia Axiosin hallintolähteet.

Valkoisessa talossa työskentelevien, nimettömyyden suojissa puhuvien henkilöiden mukaan kukaan henkilöstöstä ei tiedä, mitä hallinnossa todella tapahtuu, kuka seuraavaksi saa potkut tai joutuu jättämään työpaikkansa turvallisuusluokitusepäselvyyksien takia.

Lähteiden mukaan töihin lähdetään joka päivä tietämättä, tuleeko "oma ura tuhoutumaan ilman selitystä".

–  Täällä on maailman myrkyllisin työilmapiiri, sanoo eräs lähde.

–  Yleensä kovat ajat hitsaavat ihmisiä yhteen, mutta juuri nyt ilmapiiri repii ihmisiä hajalle. Ei ole johtajuutta, ei luottamusta, ei suuntaa ja tällä hetkellä on hyvin vähän toivoakaan, Axiosille kuvaillaan.

 

Ulkoministerin potkut nostaneet pelkokerrointa

 

Epävarmuutta ovat lisänneet muun muassa ulkoministeri Rex Tillersonin äkilliset potkut sekä henkilöstön turvaluokitusten epäselvyydet, joiden tähden useampia Valkoisen talon työntekijöitä on joutunut jättämään työpaikkansa.

Axiosin mukaan Valkoisesta talosta kantautuvat kertomukset kaoottisesta työilmapiiristä vaikeuttavat huippuosaajien palkkaamista avoimiin pesteihin.

Tillersonin erottamisesta kerrottiin julkisuuteen tiistaina. Tillersonin korvaa CIA:n johtaja Mike Pompeo. Samalla alkoi jo arvailu siitä, kuka keskushallinnosta lähtee seuraavaksi.

CNN uutisoi Tillersonin potkujen jälkeen lähteisiinsä vedoten, että Trump haluaa korvata myös veteraaniasioista vastaavan ministerin David Shulkinin, joka toimi pestissään jo edellisen presidentin Barack Obaman kaudella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.