Valkoisen talon viestintäpäällikkö Hope Hicks eroaa

Valkoisen talon viestintäpäällikkö Hope Hicks irtisanoutuu, kertoo Valkoinen talo.

Ennen pestiään viestintäpäällikkönä Hicks toimi Valkoisen talon viestintäneuvonantajana. Hän on myös kuulunut presidentti Donald Trumpin sisäpiiriin jo pidempään, sillä hän toimi pr-asiantuntijana Trumpin bisnesorganisaatiossa. Hicks oli myös yksi ensimmäisistä jäsenistä Trumpin presidentinvaalikampanjan lehdistötiimissä.

Ennen Trumpin kampanjaa Hicksillä ei ollut minkäänlaista kokemusta politiikasta, kertoo muun muassa Washington Post. Lehden mukaan Hicks on tullut tunnetuksi siitä, että hän oli yksi ainoista Trumpin liittolaisista, joka ymmärsi Trumpin persoonallisuutta ja uskalsi haastaa Trumpin ajatuksia.

Vielä ei ole selvää, millaisiin tehtäviin Hicks siirtyy. Tiedossa ei ole myöskään sitä, milloin Hicks jättää Valkoisen talon, mutta se tapahtuu todennäköisesti seuraavien viikkojen aikana.

Hicks nimitettiin tehtävään Scaramuccin lähtöpassien jälkeen

Hicks erosi vain päivä sen jälkeen, kun hän kertoi edustajainhuoneen tiedustelukomitealle, että häntä oli vaadittu välillä kertomaan valkoisia valheita. Hän kuitenkin sanoi, ettei koskaan ollut valehdellut mistään, mikä liittyy Venäjän häiritsemiseen vuoden 2016 presidentinvaaleissa.

Hicks sanoi tiedotteessa, etteivät sanat riitä kuvailemaan sitä, kuinka kiitollinen hän on presidentille.

Trump vastasi omalla tiedotellaan.

– Hope (Hicks) on omaa luokkaansa ja hän on tehnyt upeaa työtä viimeisen kolmen vuoden aikana, Trump sanoi.

Trump sanoo tiedotteessa, että hän tulee ikävöimään Hicksiä ja kertoo olevansa varma, että he tulevat työskentelemään yhdessä tulevaisuudessa.

Hicks, 29, nimitettiin viestinpäälliköksi elokuussa. Virkaa hoiti ennen häntä Anthony Scaramucci, joka sai lähtöpassit heinäkuun lopussa. Scaramucci sai potkut tehtävästä vain 10 päivän jälkeen hyökättyään julkisuudessa voimakkain sanoin monia Valkoisen talon kollegoitaan vastaan.