"Vastustan kaikkea, mitä hän edustaa" – Trumpia ja Putinia vastustava joukko kokoontumassa Kaisaniemeen, paikalla satakunta ihmistä

Mielenosoittajia on kokoontumassa Helsingin Kaisaniemenpuistoon, jossa hieman ennen yhtä oli poliisin arvion mukaan 100–200 ihmistä. Helsinki against Trump and Putin -mielenosoituksen on tarkoitus lähteä puoli kahden aikaan siirtymään kohti Finlandia-taloa.

Paikalla olevan STT:n toimittajan mukaan lisää ihmisiä saapuu paikalle koko ajan. Ihmiset ovat tuoneet kylttejä, joissa on tekstejä muun muassa sananvapaudesta ja ihmisoikeuksista. Facebookissa kutsuun on ilmoittautunut noin tuhat ihmistä.

Yksi paikallaolijoista, yhdysvaltalainen Michael Prevost on tullut varta vasten mielenosoitukseen Tampereelta. Hän kertoo STT:lle haluavansa osallistua, koska vastustaa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin politiikkaa ja on huolissaan Trumpin ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin vaikutuksesta Eurooppaan.

– En pidä yhtään Trumpin politiikasta. Vastustan kaikkea, mitä hän edustaa. Trump ja Putin tuovat epävakautta Eurooppaan ja olen huolissani, koska asun täällä, Prevost sanoo STT:lle.

Mielenosoittajien lisäksi paikalla on kansainvälistä mediaa ja poliiseja. Poliisi kertoo Twitterissä, että päivän mielenilmaukset ovat sujuneet rauhallisesti. Niitä on tälle päivälle ilmoitettu yhteensä 13.

Tapahtuman Facebook-sivuilla kerrotaan mielenosoituksen vastustavan "Putinin ja Trumpin hallintojen lietsomaa sotaa, muukalaisvihaa, seksismiä ja homofobiaa". Paikalla järjestetään ohjelmaa ennen Finlandia-talolle päin siirtymistä. Puhujina on muun muassa tavallisia ihmisiä, turvapaikanhakijoita ja maanpaossa olevia venäläisiä, sivuilla kerrotaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Helsinki on tänään maailmalla mediahuomion keskipisteessä – Fox News kehui Helsinkiä kauniiksi, mutta kirjoitti Niinistön tittelin väärin

Uusimmat

Ulkomaat

Yhdysvaltain terveysministeri tapasi Taiwanin presidentin – poikkeuksellinen vierailu on suututtanut Kiinan

Kahdeksan ihmistä kuollut asemiesten iskussa Nigerissä – joukossa ranskalaisia avustustyöntekijöitä

Mediamoguli Jimmy Lai on pidätetty Hongkongissa uuden turvallisuuslain nojalla – epäillään juonitelleen ulkovaltojen kanssa

Perussa on kuollut ainakin kolme alkuperäisväestön edustajaa koronapandemiaan liittyvässä yhteenotossa

Poliisi ja mielenosoittajat ottivat yhteen Valko-Venäjällä presidentinvaaliäänestyksen jälkeen

Kreikan tulvissa on kuollut viisi ihmistä – joet tulvivat yli äyräidensä

Virallisen ovensuukyselyn mukaan Lukashenko saisi presidentinvaaleissa lähes 80 prosentin kannatuksen – Valko-Venäjän äänestyspaikoilla pitkiä jonoja

Moottoripyörällä liikkuneet asemiehet tappoivat Nigerissä kuuden ranskalaisturistin ja kahden paikallisen seurueen

Yhdysvalloissa ylittyi 5 miljoonan vahvistetun koronatartunnan rajapyykki, Uusi-Seelanti sinnitellyt jo sata päivää ilman tartuntoja

Suomalaistutkijat: Lupaus uusista vaaleista ei pura Beirutin jännitteitä, tarvetta myös kansainväliselle painostukselle – "Ilmapiiri on sekoitus totaalista väsymystä ja vihaa"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.