Vegaanikahvila päätti olla naisten puolella ja verottaa miehiä enemmän – some iski "miesveroon" ja nyt kahvila lopetti toimintansa

Australialainen vegaanikahvila Handsome Her on lopettanut toimintansa, kertoo BBC. Erikoisen yrityksestä teki se, että heti avajaisissaan vuonna 2017 se laati muutaman erityisen säännön. Ensimmäinen sääntö, jossa vaadittiin, että naisilla on etuoikeus istumapaikkoihin kahvilassa, ei herättänyt suurta huomiota. Sen sijaan sääntö numero kaksi herätti.

Sen mukaan miehiltä veloitettiin kahvilassa ylimääräinen 18 prosentin "miesvero", jolla oli pyrkimys edistää tasa-arvoa ja naisten ja miesten välistä palkkakuoppaa.

Sosiaalisessa mediassa ajatus tyrmättiin kuitenkin heti, ja yrittäjää syytettiin epätasa-arvosta ja miesten syrjinnästä. Reaktiot olivat rajuja, ja lopettamisilmoituksessaan yrittäjä sanookin, että Handsome Her oli "internetin nyrkkeilysäkki" parin vuoden ajan.

– Reaktiot todistivat, kuinka haurasta maskuliinisuus on ja muistutti miesvaltaisuuden kohtaamisen ja purkamisen tarpeellisuudesta.

Tästä huolimatta omistajat kuitenkin korostivat, että lopettamissyynä ei ollut "miesaktivistien katkeruus" vaan yksinkertaisesti se, että vegaanikahvila ei tuottanut tarpeeksi.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.