Veitsihyökkääjä yritti Louvren museoon Pariisissa, pysäytettiin ampumalla

Pariisissa sotilas on ampunut isolla veitsellä aseistautunutta hyökkääjää Louvren taidemuseon lähellä. Hyökkääjä haavoittui luodeista vakavasti, mutta poliisin mukaan hän on edelleen elossa.

Veitsihyökkääjän kohteena ollut sotilas sai myös lieviä vammoja. Hyökkääjän asetta kuvataan macheteksi eli viidakkoveitseksi.

RTL-uutisten mukaan mies pyrki Louvren sisääntuloaulaan mukanaan yksi tai kaksi selkäreppua. Poliisin mukaan repuista ei kuitenkaan löytynyt räjähteitä. Miehen kerrotaan huutaneen "Allahu akbar" ennen haavoittumistaan.

Hyökkääjä haavoittui luodeista keskivartaloon. Ranskan sisäministeriön edustaja Pierre-Henry Brandet kertoo L'Express-lehdelle, että tapahtumapaikalla oli toinenkin henkilö, jota puhutetaan.

Ranskan pääministeri Bernard Cazeneuve kuvaa hyökkäystä luonteeltaan terroristiseksi.

Viranomaiset ovat evakuoineet tapahtumapaikan museon edustalla ja museo on suljettu. Myös läheinen metroasema on toistaiseksi suljettu. Lisäksi poliisi on eristänyt tapahtumapaikalle johtavia katuja.

– Museossa olleet ihmiset, heitä oli noin 250, on pidetty etäällä ja heidät on ohjattu turvallisille alueille Louvressa, sanoo Pariisin poliisin päällikkö Michel Cadot.

Museovieraat on määrä ohjata ulos pienissä ryhmissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Pariisin veitsihyökkääjän repuissa ei ollut räjähteitä

Sotilas pysäytti ampumalla veitsihyökkääjän Pariisissa

Uusimmat

Ulkomaat

Yhdysvaltain ja Kiinan kiista kärjistymässä entisestään: ulkoministeri Pompeo kutsui Kiinan aluevaatimuksia laittomiksi, Kiina syyttää Yhdysvaltoja alueellisen rauhan horjuttamisesta

Salaisesta kirjeenvaihdosta selviää, että kuningatar Elisabet tiesi kenraalikuvernöörin harkitsevan Australian pääministerin syrjäyttämistä 1970-luvulla

Yhdysvalloissa 5,4 miljoonaa ihmistä menetti sairausvakuutuksen koronapandemian seurauksena, käy ilmi tuoreesta arviosta

Ulkoministeri Haavisto toivoo Puolan presidentin huomioivan myös vähemmistöön jääneiden kannat

EU-maa Puola on matkalla kohti yhä autoritaarisempaa ja jakautuneempaa valtiota, uskoo asiantuntija – "Tämänkaltaista järjestelmää ei enää äänestetä kumoon"

Nelson Mandelan diplomaattitytär Zindziswa Mandela kuoli – "Hän palveli Etelä-Afrikkaa hyvin"

Puolan vaaleja leimasivat vaalitarkkailijoiden mukaan vihamielisyys ja median puolueellisuus

WHO: Pandemiasta ei palata lähitulevaisuudessa "vanhaan normaaliin" – "Tästä pandemiasta ei ole oikotietä ulos"

Lähes 10 miljoonaa lasta ei välttämättä palaa kouluun koronarajoitusten jälkeen, arvioi järjestö

Ovensuukysely: Duda kasvattaa niukkaa johtoaan Puolan presidentinvaaleissa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.