Venäjällä enemmän köyhiä kuin vuosikymmeneen

Venäjällä köyhyydessä elävien ihmisten määrä on korkeimmillaan sitten vuoden 2006, ilmenee Venäjän tilastoviranomaisen Rosstatin keskiviikkona julkaisemista luvuista.

Viime vuonna yli 13 prosenttia väestöstä, noin 19,8 miljoonaa venäläistä, eli köyhyysrajan alapuolella. Vuotta aiemmin heitä oli 19,5 miljoonaa.

Venäjän taloustilannetta ovat kurjistaneet öljyn hinnanlasku sekä länsimaiden Venäjälle Krimin miehittämisen ja Ukrainan sodan seurauksena asettamat talouspakotteet. Ennen taantumaa vuonna 2014 köyhiä oli Rosstatin mukaan 16,1 miljoonaa.

Tilanne on kuitenkin edelleen parempi kuin vuonna 2000, jolloin virallisesti köyhyysrajan alapuolella eläviä oli 40 miljoonaa.

Viime vuoden viimeisellä neljänneksellä virallisesti köyhyysrajan alapuolella eläviksi laskettiin alle 161 eurolla kuukaudessa eläneet henkilöt.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Erdoganin allekirjoittamalla säädöksellä Hagia Sofia muuttuu museosta moskeijaksi – ensimmäinen muslimien rukoushetki on parin viikon kuluttua

Hollanti vie Venäjän Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen matkustajakoneen alas ampumisen takia

Ruotsin entinen suurlähettiläs vapautettiin syytteistä – epäiltiin valtion turvallisuuden vaarantamisesta

Media: Iranissa jälleen mystinen räjähdys sotilaskohteiden lähellä

Egypti ja Etiopia hakevat kiivaasti ratkaisua vuosien kiistaan Niilin vesistä – Egypti pelkää vesiensä loppumista ja sanoo kiistan olevan maalle "elämän ja kuoleman" kysymys

Yhdysvallat rankaisee korkea-arvoisia kiinalaisviranomaisia uiguureihin kohdistuneista ihmisoikeusloukkauksista – Kiina vastaa samalla mitalla takaisin

Trumpin ex-asianajaja passitettiin takaisin vankilaan – rikkoi kotiarestin sääntöjä

Yhdysvalloissa koronatartuntojen määrä nousee edelleen rajusti – vuorokaudessa yli 65  000 uutta tartuntaa

Saksan valtion viestinnässä työskennellyttä miestä epäillään Egyptin vakoojaksi

New Yorkin syyttäjällä on oikeus saada Trumpin talous- ja verotiedot käyttöönsä, päätti korkein oikeus – "Kyllä tämä oli Trumpin kannalta huono päivä"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.