Venäjän mukaan lännen iskut eivät osuneet sen tukikohtien lähelle

Venäjän mukaan yksikään lännen iskuista Syyriaan ei ole iskeytynyt lähelle Venäjän lento- tai laivastotukikohtia, kertoo Venäjän puolustusministeri tiedotteessa Venäjän valtiollisen uutistoimisto RIA Novostin mukaan.

Yhdysvallat, Britannia ja Ranska iskivät varhain aamulla Syyriaan. Isku oli vastaus Syyriassa tehtyyn epäiltyyn kaasuiskuun, josta Yhdysvallat, Britannia ja Ranska pitävät vastuussa Syyrian hallintoa. Epäillyssä kaasuiskussa kerrotaan kuolleen useita kymmeniä ihmisiä.

Yhdysvaltojen asevoimien komentajan Joseph Dunfordin mukaan liittouman tekemien iskujen kohteet oli valittu niin, että ne heikensivät tehokkaasti Syyrian hallinnon kykyä käyttää kemiallisia aseita. Dunford sanoo liittouman tehneen kohteita valitessaan kaikkensa pitääkseen siviiliuhrien määrän mahdollisimman pienenä ja varoneen iskemästä Syyrian liittolaisen Venäjän sotakalustoon.

Kohteet olivat kemiallisten ja biologisten aseiden tutkimuskeskus, kemiallisten aineiden säilytyslaitos ja varasto, jossa oli kemiallisiin aseisiin liittyvää kalustoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.