Venäläisaluksen matkustajat evakuoitiin

Etelämantereelle juuttuneen venäläisaluksen kaikki 52 matkustajaa on evakuoitu. Heidät siirrettiin helikopterilla australialaisalus Aurora Australikselle.

Matkustajien kuljetukseen käytettiin kiinalaisella jäänmurtajalla olevaa helikopteria. Viime hetkiin asti pelättiin sääolojen estävän pelastustyöt.

Venäläinen Akademik Shokalski -alus on ollut jumissa jouluaatosta lähtien. Aluksen avuksi on lähetetty monia jäänmurtajia, jotka eivät kuitenkaan ole päässeet sen luo.

Sääolot ovat estäneet monta kertaa myös helikopterin nousun ilmaan. Lopulta kopteri pääsi lentämään aluksen luo torstaiaamuna Suomen aikaa. Matkustajat pelastettiin jäältä ja heidät lennätettiin australialaisaluksen lähellä olevalle jäälautalle.

- Olemme päässeet Aurora Australikselle turvallisesti. Suuri kiitos kiinalaisille ja Australian Etelämantereen osastolle heidän kovasta työstään, tviittasi retkijohtaja Chris Turney.

Venäläisaluksen henkilökunta jää alukselle odottamaan, että se saadaan irrotettua. Myös matkustajat saavat vielä odottaa kotiinpääsyä, sillä Australiksen matka mantereelle kestää pari viikkoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.