Venäläislehti Kommersant: tiedusteluviranomaiset saivat tietoja iskusta etukäteen

Venäjällä metrossa tapahtuneita räjähdyksiä on seurannut sarja uutisia iskujen mahdollisista tekijöistä, vaikka vahvistettua tietoa ei ole. Uutistoimisto Interfax kirjoittaa, että kyseessä olisi keskiaasialainen 23-vuotias henkilö. Interfax sekä monet muut tiedotusvälineet viittaavat lähteisiin, joiden mukaan kyseessä olisi ollut itsemurhaisku.

Venäläislehti Kommersantin lähteen mukaan tiedusteluviranomaiset olisivat tienneet etukäteen, että Pietariin suunnitellaan terrori-iskua. Lähteen mukaan tieto suunnitellusta iskusta olisi tullut venäläiseltä henkilöltä, joka on ollut yhteyksissä äärijärjestö Isisin taistelijoihin. Viranomaiset eivät ole vahvistaneet tietoja.

Putin vieraili Pietarin m etroräjähdyspaikalla

Venäjän presidentti Vladimir Putin on vieraillut metroräjähdyksen tapahtumapaikalla. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP, jonka kuvaajan mukaan Putin laski kukkia Tehnologitsheski Institutin metroaseman sisäänkäynnille.

Kyseisen metroaseman ja Sennaja Ploshtshadin aseman välillä metrovaunussa eilen tapahtuneessa räjähdyksessä kuoli 11 ihmistä ja kymmeniä haavoittui.

Metroasemat sijaitsevat Pietarin keskustan alueella niin sanotun sinisen metrolinjan varrella.

Räjähdystä tutkitaan terroritekona.

Trump luvannut Yhdysvaltain täyden tuen iskuun vastaamisessa

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on ilmaissut osanottonsa Putinille Pietarin terrori-iskun johdosta. Valkoisen talon mukaan Trump myös tuomitsi iskun sekä lupasi Moskovalle Washingtonin täyden tuen iskuun vastaamisessa sekä sen takana olevien tuomiseksi oikeuden eteen.

Presidentit keskustelivat asiasta puhelimessa. Valkoisen talon tiedotteen mukaan molemmat olivat sitä mieltä, että terrorismi pitää kukistaa päättäväisesti ja nopeasti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.