Venezuelassa pidätyksiä lennokki-iskuun liittyen – kapinallisryhmä ilmoitti olevansa hyökkäyksen takana

Venezuelan presidentti Nicolas Maduro kertoo, että häntä vastaan suunnatun lennokki-iskuun osallistuneita on pidätetty. Tapahtumasta on Maduron mukaan käynnistynyt tutkinta.

Iskun tekijäksi on ilmoittautunut siviileistä ja sotilaista koostuva kapinallisryhmä, joka kutsuu itseään nimellä "Soldados de Franelas".

Sosiaalisessa mediassa julkaistussa julkilausumassa kapinallisryhmä syytti Maduroa perustuslain unohtamisesta ja asemansa käyttämisestä rikastuakseen.

Presidentti Maduro ei vahingoittunut lauantaisessa iskussa, mutta seitsemän sotilasta haavoittui, Venezuelan hallinto kertoi.

Useita räjähteitä kantaneita lennokkeja räjähti Maduron lähellä hänen pitäessä puhetta sotilasseremoniassa, joka näytettiin televisiossa.

– Iskun tarkoituksena oli tappaa minut, minut yritettiin salamurhata tänään, Maduro sanoi valtiollisessa televisioesityksessä.

 

Kolumbia kiistää syytökset

 

Hallitus osoittaa syyttävällä sormella äärioikeistoksi kutsumaansa oppositiota, mutta Maduro on varma Kolumbian syyllisyydestä.

– Minulla ei ole epäilystäkään siitä, että Juan Manuel Santos on hyökkäyksen takana, hän sanoi viitaten Kolumbian presidenttiin.

Kolumbia kiistää syytökset. Kolumbialainen virkamieslähde sanoo uutistoimisto AFP:lle Maduron syytöksen olevan perätön.

Maduron mukaan alustava tutkinta viittaa siihen, että useat hyökkäyksen rahoittaneista tahoista asuvat Floridan osavaltiossa Yhdysvalloissa.

– Toivon presidentti (Donald) Trumpin olevan valmis taistelemaan näitä terroristiryhmiä vastaan, Maduro sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Venezuelan presidentti syyttää Kolumbiaa lennokki-iskusta