Viimeinen Isisin hallussa oleva alue Itä-Syyriassa kutistuu kovaa vauhtia –  Sadat Isis-taistelijat ovat paenneet tällä viikolla kurdijoukkojen tieltä

Lähes 500 äärijärjestö Isisin taistelijaa on paennut alkuviikon aikana viimeiseltä Isisin hallussa olevalta alueelta Itä-Syyriassa.

Syyrian sotaa seuraavan Syrian Observatory for Human Rights -järjestön mukaan viimeiseltä Isis-alueelta on maanantaista lähtien paennut yhteensä noin 4  900 ihmistä, joista suurin osa on naisia ja lapsia. Joukossa oli myös 470 Isis-taistelijaa.

Järjestön mukaan kurdien johtamat SDF-joukot etenivät tiistaina Isisin hallussa olleelle alueelle eivätkä kohdanneet vastarintaa. Isisin alue Deir Ezzorin maakunnassa Syyrian itäosassa on nyt kutistunut vain kymmenen kilometrin suuruiseksi.

SDF-joukot ovat syyskuusta lähtien pyrkineet kitkemään Isisin Deir Ezzorista Yhdysvaltain johtaman liittouman ilmaiskujen tukemana. Joulukuun alusta lähtien alueelta on lähtenyt lähes 27  000 ihmistä. Näistä 1  800 on jihadisteja, jotka ovat antautuneet SDF:lle.

Nyt alueelta paenneista suurin osa oli Isis-taistelijoiden perheenjäseniä. SDF-liittouma evakuoi heitä kymmenien kuorma-autojen voimin.

Isis valtasi vuonna 2014 laajoja alueita Syyriasta ja Irakista. Näistä alueista se on kuitenkin menettänyt suurimman osan, ja nyt jäljellä on enää muutamia hajanaisia taskuja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.