Viimeinenkin kiipeilijä pelastettiin K2-vuorelta

Viimeinenkin K2-vuorella pulaan jäänyt vuorikiipeilijä on saatu tänään kuljetettua turvaan. Pahoista paleltumista kärsivä italialainen Marco Confortola on lennätetty aamulla hoitoon Skardun kylään, josta hänet aiotaan myöhemmin kuljettaa Islamabadiin.

Hänet tuotiin K2:n perusleiriin jo eilen, mutta helikopterilento pois vuorelta ei tuolloin onnistunut huonon sään vuoksi. Confortola vietti vuorella viisi vuorokautta viime perjantaina sattuneen kiipeilyturman jälkeen, jossa kuoli 11 kiipeilijää.

- Olen onnellinen, että olen elossa. Käteni ovat melko hyvässä kunnossa mutta jalkani ovat mustat, sillä ne ovat paleltuneet. Mutta olen pystynyt kävelemään, Confortola kertoo uutistoimisto Ansan mukaan.

Confortola kertoi olevansa iloinen siitä, että hän pääsi K2:n huipulle asti, sillä se oli hänen pitkäaikainen unelmansa.

K2 on maailman toiseksi korkein vuori Mount Everestin jälkeen. Sille kiipeäminen johtaa kuitenkin viisi kertaa todennäköisemmin kuolemaan kuin Mount Everestille nouseminen. K2-vuorta pidetäänkin kiipeilijöiden äärimmäisimpänä haasteena.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.