WP: Teksasin ampuja sai aseita laillisesti ilmavoimien virheen vuoksi

Teksasin oletettu kirkkoampuja pystyi ostamaan aseita laillisesti ilmavoimien tekemän virheen vuoksi, kertoo Washington Post.

Ampujaksi epäilty mies oli saanut sotaoikeudessa tuomion vaimonsa ja lapsensa pahoinpitelystä, minkä olisi pitänyt estää häntä ostamasta laillisesti tuliaseita tai luotiliivejä. Ilmavoimat ei kuitenkaan syöttänyt tietoa tuomiosta valtakunnalliseen rikollistietokantaan, josta tieto olisi kulkenut liittovaltion viranomaisille.

Pentagonin toimintaperiaatteiden mukaan tuomiosta olisi pitänyt kertoa liittovaltion poliisille FBI:lle. Ilmavoimat tutkii, miksi näin ei toimittu.

Washington Postin haastattelema Yhdysvaltojen ilmavoimien sotaoikeuden asiantuntija epäilee ilmavoimien sotaoikeuden suosivan lievempiä tuomioita keventääkseen byrokratiaa. Hänen mukaansa oletettu ampuja olisi ansainnut perheensä pahoinpitelystä kovemman rangaistuksen, missä tapauksessa tieto tuomiosta olisi todennäköisemmin kirjattu myös FBI:n tietokantaan.

Tiedonkulun ongelmia on myös laivaston vankilajärjestelmässä. Ilmavoimilla ei ole omia vankiloita, ja oletettu ampuja kärsi vankeusrangaistuksensa laivaston vankilassa. Laivaston säännöt eivät vaadi, että jokaisen vangin sormenjäljet ja yhteenveto hänen rikoksistaan toimitettaisiin FBI:lle.

26 ihmistä kuoli ja 20 haavoittui, kun ampuja tulitti jumalanpalvelukseen osallistuneita seurakuntalaisia Sutherland Springsin pikkukaupungissa lähellä San Antoniota.

 

CNN: Texasin kirkkoampuja ampui itseään päähän

 

Yhdysvaltalaisviranomaisten mukaan Teksasin oletettu kirkkoampuja ampui itseään päähän, kertoo muun muassa uutiskanava CNN.

Oletettu kirkkoampuja oli haavoittunut jo sitä ennen, kun häntä takaa ajanut sivullinen ampui häntä. Sivullisen luodit osuivat häntä jalkaan ja keskivartaloon.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, kuoliko oletettu ampuja oman luotinsa vai sivullisen luotien aiheuttamiin vammoihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Teksasin kirkkoampuja oli pahoinpitelyistä tuomittu militantti ateisti