WP: Kohutviitti ei ollutkaan Trumpin itsensä kirjoittama

Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin keskustelua herättänyt tviitti entisen kansallisen turvallisuuden neuvonantajan Michael T. Flynnin saamista syytteistä ei ilmeisesti ollut hänen itsensä kirjoittama. Kaksi Washington Postin haastattelemaa nimetöntä lähdettä kertoo, että tviitin oli kirjoittanut Trumpin henkilökohtainen lakimies John Dowd.

Tviitin mukaan Trump joutui erottamaan Flynnin siksi, että tämä oli valehdellut varapresidentille ja liittovaltion poliisille FBI:lle. Se tarkoittaisi Trumpin tienneen jo erottamispäätöksen tehdessään, että Flynn oli valehdellut FBI:lle. Erottamisen aikaan Valkoinen talo kuitenkin perusteli potkuja pelkästään varapresidentille valehtelemisella, ja tieto FBI:lle valehtelusta tuli julkisuuteen vasta myöhemmin.

Joidenkin oikeusoppineiden mielestä tviitti oli yksi todiste lisää siitä, että Trump syyllistyi oikeuden häiritsemiseen pyytäessään FBI:n silloista johtajaa James Comeyta luopumaan Flynniin kohdistuvasta tutkinnasta ja erottaessaan myöhemmin Comeyn, joka ei ollut toteuttanut pyyntöä.

Mikäli tviitti ei ole Trumpin itsensä kirjoittama, se voi vähentää asian merkitystä.

Dowd kommentoi asiaa Washington Postille ja totesi tviitin sisältäneen ainoastaan samoja asioita kuin Valkoisen talon lakimiehen Ty Cobbin aiempi lausunto. Tosiasiassa mikään Cobbin lausunnossa ei kuitenkaan anna viitteitä siitä, milloin Trump sai tietää FBI:lle valehtelusta.

Televisiokanava lipsautti ison uutisankan Trumpista ja Venäjä-tutkinnasta