Yön uutiskooste: Pohjois-Korea ampui taas ohjuksen Japaninmereen

Pankkien palvelumaksut eroavat rajusti toisistaan

 

Pankkien palvelumaksut eroavat rajusti toisistaan. STT selvitti keskeisten pankkien palvelumaksujen eroja kysymällä hintoja kuudesta pankkiryhmästä.

Esimerkiksi asuntolaina-asiakkaan lainan lyhennyspäivän vaihto on halvimmillaan ilmainen ja kalleimmillaan toistasataa euroa. Kulutusluotoissa vaihtelu on niin ikään suurta. Pankin myöntämän kulutusluoton palkkio autolainassa vaihtelee joistain kympeistä useisiin satasiin.

Hintojen vertailua vaikeuttaa se, että pankit käyttävät yleensä erilaisia hinnastoja erityyppisille asiakkaille.

 

 

Eduskunta äänestää hallituksen luottamuksesta

 

Eduskunta äänestää tänään hallituksen luottamuksesta. Luottamuslauseäänestys koskee opposition välikysymystä hallituksen sosiaali- ja terveydenhuoltouudistuksesta. Välikysymyksen ovat allekirjoittaneet kaikki viisi oppositiopuoluetta.

Eduskunta keskusteli eilen välikysymyksestä. Kiistelty kysymys on muun muassa hallituksen esitys siitä, että sote-palvelujen valinnanvapaus otetaan käyttöön vaiheittain.

 

 

Lännen Media: Nuorten hampaat järkyttävässä kunnossa

 

Nuorten hammasterveys on romahtanut Suomessa, arvioi suu- ja leukakirurgi Tero Soukka Lännen Medialle. Yhä useampi nuori aikuinen joutuu sairaalahoitoon hammasperäisen tulehduksen vuoksi.

Vakavien tulehdusten lisääntyminen kertoo Soukan mukaan siitä, että jako hyvä- ja huono-osaisiin yhteiskunnassa syvenee. Osa ihmisistä huolehtii terveydestään todella hyvin, mutta osalla motivaatio on kadonnut tai rahaa ei ole.

Hammaslääkäriliiton toiminnanjohtaja Matti Pöyry ehdottaa, että nuorille voitaisiin kokeilla etsivän hammashuollon palvelua Ruotsin tyyliin.

 

 

Kiinan Xi tapaa tänään Suomen poliittista johtoa

 

Kiinan presidentti Xi Jinping tapaa tänään Suomen poliittista johtoa. Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio ottavat Kiinan presidenttiparin vastaan Presidentinlinnassa. Myöhemmin iltapäivällä Xi tapaa pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ja puhemies Maria Lohelan (ps.).

Vierailu katkaisee tänään liikenteen osassa Helsingin keskustaa tunneiksi. Poliisin mukaan liikenneväylät Presidentinlinnan edustalla on suljettu aamulla kello 9–12.30 ja illalla kello 18.30–21.30.

 

 

Pohjois-Korea ampui taas ohjuksen Japaninmereen

 

Pohjois-Korea on ampunut taas uuden ohjuksen Japaninmereen. Asiasta kertovat Etelä-Korean puolustusministeriö ja Yhdysvaltojen puolustusvoimat.

Kansainvälinen yhteisö on hyvin huolissaan ydinasevalta Pohjois-Korean ohjuskokeista, joita maa on jatkanut YK:n kielloista huolimatta.

Pohjois-Korean odotetaan olevan tärkeä puheenaihe, kun Yhdysvaltojen ja Kiinan nykyiset valtionpäämiehet tapaavat ensimmäistä kertaa myöhemmin tällä viikolla. (Lähde: AFP)

 

 

SvD: Venäjä aikoo lähettää valtavan ydinsukellusveneen Itämerelle

 

Venäjä aikoo lähettää maailman suurimman ydinsukellusveneen Itämerelle, kertoo Svenska Dagbladet.

172 metriä pitkän sukellusveneen on tarkoitus osallistua laivastoparaatiin, joka pidetään Pietarin edustalla heinäkuun lopulla.

Jos ydinsukellusvene saapuu Pietariin, sen on kuljettava ensin Norjan rannikon edustalla, sitten Tanskan salmista ja lopulta Suomenlahdella. Hanke huolestuttaa ympäristöjärjestöjä.

Venäjän laivasto odottaa vielä presidentti Vladimir Putinin hyväksyntää ydinsukellusveneen matkalle Pietariin.

 

 

YK:ssa päätöslauselmaluonnos Syyrian epäillystä kaasuiskusta

 

Britannia, Ranska ja Yhdysvallat ovat esittäneet YK:n turvallisuusneuvostolle päätöslauselmaluonnoksen, jossa tuomitaan Syyrian epäilty kaasuisku ja vaaditaan asiasta perinpohjaista tutkimusta niin pian kuin mahdollista.

AFP:n näkemässä luonnoksessa kehotetaan kemiallisten aseiden kieltojärjestöä OPCW:tä raportoimaan mitä pikimmin tiedoista, jotka se on saanut kerättyä iskusta. (Lähde: AFP)

 

 

Islanti säätämässä lain palkkatasa-arvosta

 

Islanti on aikeissa säätää lain, joka velvoittaa yritykset maksamaan miehille ja naisille yhtä suurta palkkaa. Vastaavanlaista lakia ei ole yhdessäkään muussa maassa.

Laki vaatisi sakon uhalla kaikkia yli 25 työntekijän yrityksiä hankkimaan todistuksen, joka osoittaisi, ettei työntekijöiden sukupuoli vaikuta näiden palkkaan.

Parlamentin käsittelyssä olevalla lakiesityksellä on sekä hallituksen että opposition tuki.

Lain on määrä tulla voimaan tammikuussa. (Lähde: AFP)

 

 

CNN: Isot rakennusfirmat välttelevät Trumpin rajamuuriprojektia

 

Yhdysvalloissa monet suuret rakennusalan yritykset eivät ole osallistuneet tarjouskilpailuun päästäkseen rakentamaan presidentti Donald Trumpin kaavailemaa muuria Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalle. Asiasta kertoo CNN.

Tarjousten jättämisen takaraja oli tiistaina.

Rakennusalan yritysten neuvoston edustajan mukaan yritykset pelkäävät, että muurin rakentaminen vaikeuttaisi muiden urakoiden saamista kotimaassa ja ulkomailla.

 

 

Suomi kaatoi Ruotsin naisten jääkiekon MM-kisoissa

 

Suomi on voittanut Ruotsin jääkiekon naisten MM-puolivälierässä osumin 4–0. Suomi karkasi Yhdysvalloissa yöllä Suomen aikaa pelatussa ottelussa 2–0-johtoon jo avauserässä.

Suomen tehokkain oli Susanna Tapani, joka teki maalin ja syötti kaksi. Muut Suomen maalintekijät olivat Sara Säkkinen, Linda Välimäki ja Jenni Hiirikoski. Maalivahtina nollapeliin ylti Noora Räty.

Suomi kohtaa MM-kisojen välierässä turnauksen ennakkosuosikin Kanadan. Alkusarjassa Suomi onnistui voittamaan Kanadan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Saksan hallitukselta massiivinen ilmastopaketti – sadattuhannet ympäri maailman vaatineet loppua fossiilisten polttoaineiden aikakaudelle

New Yorkin pormestari ei enää pyri demokraattien presidenttiehdokkaaksi

Media: Putinia karkottamaan lähtenyt siperialaisshamaani on lähetetty psykiatriseen tarkkailuun

Intian ulkoministeri puolusti Suomessa kiistellyn Kashmirin aseman muuttamista

Jo toinen maa katkaisi viikon sisään välit Taiwanin kanssa – ystävyys Kiribatin kanssa on ohi

He eivät voi pysäyttää meitä kaikkia, vai voivatko? – Alien-intoilijat suunnittelevat ryntäävänsä Area 51:lle totuuden perässä tänään

Maailmanlaajuinen ilmastolakkoaalto alkoi Tyyneltä valtamereltä

Kielto avioliiton ulkopuoliselle seksille, avoliitoille ja ehkäisystä kertomiselle – Indonesian rikoslakiuudistus kauhistuttaa kansalaisjärjestöjä

Saudi-Arabia iski Jemeniin ensimmäistä kertaa öljyntuotantolaitoksiin tehtyjen iskujen jälkeen – kapinallisten mielestä vaarantaa aselevon Hodeidan alueella

Joka viides maailman lapsista syntyi konfliktin keskelle viime vuonna – Unicef: Jatkuva turvattomuus estää lapsen aivojen kehittymistä normaalisti

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.