YK: Syyrian oppositiolla raskasta aseistusta Aleppossa

Syyriassa olevat YK:n tarkkailijat vahvistavat, että opposition kapinallisjoukoilla on käytössään raskasta aseistusta Aleppon kaupungissa. YK:n tiedottajan mukaan kapinallisilla on muun muassa panssarivaunuja.

Tarkkailijat pääsivät alueelle eilen. Aleppossa on käyty taisteluja kapinallisten ja hallituksen joukkojen välillä jo useita päiviä.

Kaupungista on paennut ainakin 200 000 ihmistä.

Syyrian presidentti Bashar al-Assad sanoi aiemmin tänään maan tulevaisuuden riippuvan meneillään olevien taistelujen tuloksesta.

Al-Assad ylisti armeijan päivänä antamassaan kirjallisessa lausunnossa joukkojensa urhoollisuutta. Hän ei ole puhunut julkisuudessa sitten tuhoisan itsemurhaiskun, jossa kuoli useita hänen lähipiiriläisiään.

Taisteluja on puhjennut ensi kertaa kristittyjen asuma-alueilla pääkaupungissa Damaskoksessa, kertovat oppositiolähteet. Viime kuussa yhteenotot siirtyivät pääkaupunkiin samalla kun kapinalliset valtasivat useita raja-asemia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Yhdysvallat: Israel ei ole hylännyt suunnitelmiaan liittää osia palestiinalaisalueista itseensä

Britannia ottaa uudelleen käyttöön karanteenin Ranskasta ja Hollannista tuleville – arvioiden mukaan Ranskassa lomailee puoli miljoonaa brittiä

Libanon julisti Beirutiin kahden viikon poikkeustilan – ihmisoikeusjärjestö pelkää mielenosoitusten tukahduttamista

Valkovenäläismies STT:lle: Valtion median toimittajat irtisanoutuvat ja tehtaat lakkoilevat historiallisessa protestiliikkeessä Valko-Venäjällä

Presidentti Trumpin yllätysilmoitus: Israel ja Arabiemiraatit sopivat suhteidensa normalisoimisesta

Ranska lisäsi sotilasvoimaansa Välimerellä Kreikan ja Turkin kiistelyn takia

Tutkimus: Koronaa on yritetty hoitaa esimerkiksi metanolilla ja kamelin virtsalla – yli 800 ihmistä kuollut ja tuhansia joutunut hoitoon alkuvuonna väärän tiedon takia

Venäläismedia kertoo huhuista, joiden mukaan presidentti Lukashenko valmistelee kiireistä esiintymistä kansalaisille – vahvistamaton tieto peräisin viestisovelluksesta

Brasilian Paranan osavaltio pääsi sopimukseen koronarokotteesta Venäjän kanssa

Kreikan Khiosin saaren turvapaikanhakijoiden vastaanottoleirillä ensimmäinen koronavirustartunta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.