YK:n tuomitsee seksuaalivähemmistöihin kuuluvien pidätykset Azerbaidzhanissa, Indonesiassa ja Egyptissä

YK:n ihmisoikeustoimisto sanoi perjantaina olevansa erittäin huolissaan seksuaalivähemmistöihin kuuluvien ja transsukupuolisten ihmisten pidätyksistä Azerbaidzhanissa, Indonesiassa ja Egyptissä. Maissa on lyhyen ajan sisällä pidätetty yhteensä yli 180 homoseksuaaliksi tai transsukupuoliseksi oletettua ihmistä.

YK muistuttaa lausunnossaan, että ihmisten pidättäminen seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuoli-identiteetin takia rikkoo kansainvälistä oikeutta. Ihmisoikeustoimiston edustajan mukaan Azerbaidzhanin, Indonesian ja Egyptin pitäisi välittömästi vapauttaa kaikki, jotka on otettu kiinni heidän seksuaalisen suuntautumisensa perusteella sekä luopua syytteistä, jotka on nostettu epämääräisten, syrjivien lakien perusteella.

Kaikkien maiden viranomaiset ovat sanoneet, että pidätettyjä epäillään seksikaupasta. YK:n mukaan suurin osa pidätetyistä on kuitenkin kiistänyt syytökset tai ilmaisseet, että heidät on pakotettu tunnustamaan.

Indonesiassa pidätettiin yli 50 saunassa ollutta

Azerbaidzhanin pääkaupungissa Bakussa on YK:n mukaan pidätetty yli 80 homoksi tai transsukupuoliseksi oletettua ihmistä sitten syyskyyn puolivälin jälkeen. Egyptissä taas on viime viikkoina pidätetty yli 50 ihmistä. Indonesiassa pidätettiin viikko sitten perjantaina myös yli 50 ihmistä, jotka olivat saunassa pääkaupunki Jakartassa. YK:n mukaan myös Egyptissä ja Indonesiassa pidätetyt pidätettiin heidän seksuaalisen suuntautumisensa tai sukupuoli-identiteettinsä takia.

Korjattu aiempaa uutista: Indonesiassa pidätettiin yli 50 viikko sitten perjantaina, ei eilen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.