Yhdysvalloissa Bostonin lähellä useita paloja ja kaasuräjähdyksiä – ihmisiä evakuoidaan, ainakin kymmenen saanut vammoja

Yhdysvalloissa Bostonin läheisistä kaupungeista evakuoidaan joukoittain ihmisiä useiden tulipalojen ja epäiltyjen kaasuräjähdysten takia. Ainakin kymmenen ihmistä on saanut vammoja. Yksi heistä on kriittisessä tilassa ja yhden vammat ovat vakavia.

Massachusettsin osavaltion poliisi kertoo saaneensa 70 ilmoitusta paloista, räjähdyksistä ja kaasun hajusta. Ilmoitukset ovat tulleet laajalta alueelta itärannikon kaupungeista Lawrencesta, Andoverista ja Pohjois-Andoverista.

Poliisin mukaan ihmisiä evakuoidaan useilta alueilta, joissa kaasun hajua on havaittu. Lawrencen pormestari on pyytänyt, että kaikki kaupungin etelävyöhykkeellä asuvat lähtisivät kodeistaan.

Punainen Risti on avannut hätämajoituskeskuksiaan ja Lawrencen koulut on suljettu perjantaina.

Poliisin mukaan on vielä liian aikaista arvioida palojen ja räjähdysten syytä. Tutkinta aloitetaan, kun tilanne on rauhoittunut. Viranomaiset ovat katkaisseet voimalinjat tuhansien metrien matkalta, ja Columbia Gas -yhtiön asiakkaita pyydetään evakuoitumaan välittömästi.

Torstaille päivätyssä tiedotteessa Columbia Gas -yhtiö kertoo, että alueella parannellaan kaasulinjoja.