Yhdysvalloissa pankkiviranomaiset vaativat lainanantajilta joustavuutta palkatta oleville hallinnon työntekijöille

Yhdysvalloissa pankkiviranomaiset vaativat lainanantajilta joustavuutta hallinnon työntekijöille, jotka saattavat hallinnon sulun takia tarvita lisää aikaa lainojensa takaisinmaksuun.

Noin 800  000 liittovaltion työntekijää on ollut ilman palkkaa jo kolme viikkoa Yhdysvaltain hallinnon osittaisen sulkemisen takia.

Yhdysvaltain yksi suurimmista pankeista Bank of America avasi asiakkailleen kuuman linjan, jossa hallinnon sulusta kärsiviä asiakkaita voidaan auttaa.

Pankki on lisäksi luvannut antaa 10  000 dollaria hyväntekeväisyyteen. Rahoilla on tarkoitus auttaa Washingtonin alueella asuvia lomautettuja työntekijöitä ruoan, vuokran ja muiden välttämättömyyksien maksamisessa.

Trump väläytellyt hätätilan julistamista

Osa Yhdysvaltain hallinnosta on suljettuna, sillä osasta maan budjetista ei ole päästy sopuun. Budjettikiistan taustalla on Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin vaatimus Meksikon muurin rakentamisesta. Trump haluaa muuriin yli viisi miljardia dollaria rahaa, mutta demokraatit eivät ole suostuneet tähän.

Trump on lisäksi väläytellyt kansallisen hätätilan julistamista, jotta hän voisi suunnata muuriin rahaa kongressin vastustuksesta huolimatta.

Viimeisimmässä lausunnossaan Trump kuitenkin näyttää perääntyneen puheissaan. Hän sanoi, ettei ole ainakaan heti julistamassa kansallista hätätilaa saadakseen rahoituksen Meksikon rajamuurille. Trump sanoo, että helpoin keino olisi julistaa hätätila. Hän kuitenkin sanoo haluavansa, että kongressi tekee työnsä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.