Yhdysvalloissa ulkoministeriö, puolustusministeriö ja kansallisen turvallisuuden neuvonantaja vakuuttavat, että työ joukkojen vetämiseksi Syyriasta on jo aloitettu

Yhdysvalloissa ulkoministeriö, puolustusministeriö ja kansallisen turvallisuuden neuvonantaja John Bolton ovat julkaisseet erilliset tiedonantonsa, joissa alleviivataan maan hallinnon hahmottelevan jo sitä, miten Yhdysvaltain joukkojen vetäminen pois Syyriasta toteutetaan.

Asiasta uutisoi CNN.

Kaikki vakuuttivat, että askelia joukkojen vetämiseksi on jo otettu kritiikistä huolimatta.

Kaikki sanovat tiedotteissaan, että hallinto työskentelee jo avainkumppaniensa kanssa sen eteen, että Yhdysvaltain joukot vedetään turvallisesti pois Syyriasta.

Bolton kirjoitti Twitterissä suunnittelevansa matkustamista Israeliin ja Turkkiin ensi kuussa valmistelemaan "seuraava vaihetta Isisin vastaisessa taistelussa, kun Yhdysvallat aloittaa joukkojensa kotiuttamisen Syyriasta".

Pian Boltonin viestin julkaisun jälkeen, ulkoministeriö julkaisi oman tiedotteensa, jossa se vakuutti Yhdysvaltojen tukevan Israelin oikeutta puolustaa itseään "Iranin alueellisia toimia vastaan, jotka uhkaavat Israelin kansallista turvallisuutta ja israelilaisten turvallisuutta".

Puolustusministeriö puolestaan julkaisi tviitin, jossa se sanoi, että Yhdysvaltain joukkojen vetäminen pois Syyriasta on harkittua ja kontrolloitua ja siinä otetaan huomioon kaikki mahdollinen, jotta joukkojen turvallisuus varmistetaan.

Presidentti Donald Trump ilmoitti aiemmin yllättäen, että Yhdysvallat vetää joukkonsa pois Syyriasta. Yhdysvalloilla on Syyriassa noin 2 000 sotilasta. Trump perusteli joukkojen poisvetämistä sillä, että äärijärjestö Isis on pitkälti kukistettu. Vaikka Isis on menettänyt liki kaikki aiemmin valvomansa alueet Syyriassa, maassa arvioidaan olevan edelleen tuhansia sen jihadisteja.

Trumpin ilmoituksen jälkeen Yhdysvaltojen puolustusministeri Jim Mattisin ilmoitettiin lähtevän eläkkeelle. Mattis perusteli eroaan sillä, että Trumpilla on oikeus saada puolustusministeri, jonka näkemykset vastaavat paremmin presidentin omia.

Myös Yhdysvaltojen erityisedustajana Isisin vastaisessa koalitiossa toimiva Brett McGurk ilmoitti lähtevänsä presidentin päätöksen jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.