Yli 40 kuoli itsemurhaiskussa Jemenissä

Hautajaisiin tehty itsemurhaisku on tappanut yli 40 ihmistä Jemenissä. Eilen tehdyssä iskussa sai surmansa ainakin 42 ihmistä ja haavoittui liki yhtä monta.

Isku tehtiin Jaarissa Jemenin eteläosassa. Viranomaisten mukaan kuolleet olivat paikallisia heimotaistelijoita.

Isku oli ilmeisesti kosto heimosotilaita vastaan, koska he olivat tukeneet Jemenin armeijaa taistelussa terroristiverkosto al-Qaidaa vastaan.

Armeija valtasi Jaarin al-Qaidan taistelijoilta kesäkuussa. Terroristiverkostolle uskolliset joukot olivat pitäneet aluetta hallussaan yli vuoden.

Al-Qaida on tehnyt useita tuhoisia iskuja Jemenissä sen jälkeen, kun presidentti Abd-Rabbu Mansour Hadi tuli maan johtoon vuoden alussa.

Toukokuussa yli 90 sotilasta sai surmansa ja 220 haavoittui, kun itsemurhapommittaja iski kansallispäivän paraatin harjoituksiin pääkaupungissa Sanaassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Ukraina epäileväinen Iranin arvioista: liian aikaista sanoa, että kone ammuttiin alas inhimillisen virheen vuoksi

Vankilassa istuvaa oppositioehdokasta ei päästetä ehdolle Valko-Venäjän presidentinvaaleihin  –  toinen oppositioehdokas hylättiin puuttuvien allekirjoitusten takia

Varoitus Britanniassa – koronan toinen aalto voi vaatia 120  000 henkeä

Kiina syyttää Hongkongin demokratialiikettä vallankumouksen lietsonnasta

Macron ajaa maskipakkoa julkisissa tiloissa – Ranskan kansallispäivän sotilasparaatista luovuttiin koronan takia

Yhdysvaltain ja Kiinan kiista kärjistymässä entisestään: ulkoministeri Pompeo kutsui Kiinan aluevaatimuksia laittomiksi, Kiina syyttää Yhdysvaltoja alueellisen rauhan horjuttamisesta

Salainen kirjeenvaihto valottaa tarinaa Australian "suurimman poliittisen ja perustuslaillisen kriisin" takana: Kuningatar Elisabet tiesi, että kenraalikuvernööri harkitsi pääministerin syrjäyttämistä 1970-luvulla

Yhdysvalloissa 5,4 miljoonaa ihmistä menetti sairausvakuutuksen koronapandemian seurauksena, käy ilmi tuoreesta arviosta

Ulkoministeri Haavisto toivoo Puolan presidentin huomioivan myös vähemmistöön jääneiden kannat

EU-maa Puola on matkalla kohti yhä autoritaarisempaa ja jakautuneempaa valtiota, uskoo asiantuntija – "Tämänkaltaista järjestelmää ei enää äänestetä kumoon"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.