Zimbabwen kilpailevat puolueet kehottivat rauhaan

Zimbabwen kilpailevat puolueet MDC ja Zanu-PF pyysivät tänään yhdessä kannattajiaan lopettamaan poliittisen väkivallan. Yhteinen lausunto oli toistaiseksi konkreettisin tulos puolueiden välisistä rauhanneuvotteluista, jotka ovat jatkuneet nyt kaksi viikkoa.

- Kehotamme kaikkia kannattajiamme ja jäseniämme -- lopettamaan väkivallan kaikissa muodoissaan ja pidättäytymään siitä jatkossa, lausunnossa sanottiin.

Zimbabwen maaliskuussa alkaneet presidentinvaalit ovat lietsoneet maassa pahoja poliittisia väkivaltaisuuksia.

Sekä presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen voittanut MDC:n Morgan Tsvangirai että toisen kierroksen kiistanalaisesti voittanut Zanu-PF:n Robert Mugabe ovat mielestään Zimbabwen oikeutettuja johtajia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Brasilian Bolsonaro kimpaantui maan suurimmalle televisiokanavalle koronatoimien arvostelusta

Poliisi ja mielenosoittajat ottivat yhteen Valko-Venäjällä presidentinvaaliäänestyksen jälkeen

Kreikan tulvissa on kuollut viisi ihmistä – joet tulvivat yli äyräidensä

Virallisen ovensuukyselyn mukaan Lukashenko saisi presidentinvaaleissa lähes 80 prosentin kannatuksen – Valko-Venäjän äänestyspaikoilla pitkiä jonoja

Moottoripyörällä liikkuneet asemiehet tappoivat Nigerissä kuuden ranskalaisturistin ja kahden paikallisen seurueen

Yhdysvalloissa ylittyi 5 miljoonan vahvistetun koronatartunnan rajapyykki, Uusi-Seelanti sinnitellyt jo sata päivää ilman tartuntoja

Suomalaistutkijat: Lupaus uusista vaaleista ei pura Beirutin jännitteitä, tarvetta myös kansainväliselle painostukselle – "Ilmapiiri on sekoitus totaalista väsymystä ja vihaa"

Öljyntorjunta Mauritiuksella ei ota onnistuakseen – oppositio vaatii jo ministereiden eroa vitkuttelun vuoksi

Protestit yltyivät jälleen Beirutissa, poliisi käyttänyt kyynelkaasua

Uudessa-Seelannissa sata päivää vailla koronatartuntoja, mutta terveysviranomaiset varoittelevat itsetyytyväisyyden vaaroista

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.