KalPa vahvisti joukkuettaan kahdella lupaavalla pelaajalla

Urheilujhohtaja Anssi Laine kehuuu nuoria hankintojaan. Aake Roininen

Jerri Koskinen

KalPa on solminut kaksi pelaajasopimusta lupaavien nuorten pelaajien kanssa, kun Aapeli Räsänen ja Jesper Mattila liittyvät keltapaitoihin kaksi kautta kattavilla sopimuksilla.

Kaksikko on viettänyt viime kaudet Pohjois-Amerikassa Bostonin yliopistossa pelaten NCAA-yliopistosarjaa.

21-vuotias Aapeli Räsänen on Tampereen Tapparan kasvatti. Isokokoinen keskushyökkääjä on pelannut viimeisen neljän kauden ajan Pohjois-Amerikassa ja viimeiset kolme kautta hän on edustanut Boston yliopistoa. Yliopistosarja NCAA:ssa Räsäselle kertyi kolmen kauden aikana 99 ottelua, pistein 20+27=47.

Oikealta ampuva Räsänen sai NHL-varauksen kesällä 2016, kun Edmonton Oilers varasi nuorukaisen 6. kierroksella numerolla 153. Räsänen oli voittamassa Suomen alle 18-maajoukkueessa MM-kultaa keväällä 2016 ja hän oli mukana Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa vuonna 2017 ja 2018.

- Aapeli on vahvasti eteenpäin menevä pelaaja. Hän on käynyt läpi nuorisomaajoukkueputken ja 21-vuotiaana hänellä on mahdollisuus nousta nopeasti eturiviin, urheilujohtaja Anssi Laine sanoo tiedotteessa.

Vasemmalta ampuva puolustaja Jesper Mattila on puolestaan Tampereen Ilveksen kasvatti. 22-vuotias Mattila on edustanut Bostonin yliopistoa viimeisen neljän kauden ajan, tehden 142:ssa NCAA-ottelussa pisteet 8+32=40. Vuonna 1997 syntynyt Mattila oli voittamassa keväällä 2015 alle 18-vuotiaiden MM-hopeaa.

- Jesper on minulle tuttu pelaaja jo 1997-syntyneiden maajoukkuepolulta. Jesper näkee pelin hyvin ja pystyy kiekon kanssa yllättäviin ratkaisuihin, kaikkiaan hän on erinomainen yleispuolustaja, Laine sanoo.

- Jesper on saanut kokemusta kovista otteluista jo neljän kauden ajan Bostonista, joten näämme että hän pystyy pelaamaan heti Liigassa voittavalla tasolla. Hän suhtautuu harjoitteluun hyvin ja fysiikkapuoli on kunnossa Bostonin hyvän kuntokoulun jäljiltä.

Laineen mukaan Mattilassa on potentiaalia nousta aina Liigan kärkipuolustajiin asti.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut