Stadionremontin kustannukset pullistuvat 300 miljoonaan

Olympiastadionin on määrä avautua käyttöön elokuussa. LEHTIKUVA / Piia Kiviniemi

STT

Olympiastadionin mittava kunnostushanke on pysynyt aikataulussa myös koronaviruspandemian paineissa. Stadionin perusparannuksen hinta on kuitenkin nousemassa yli 300 miljoonaan euroon.

Hintalapun vahvistivat tiistaina STT:lle sekä rakennuttaja Helsingin kaupunki että stadionin johto.

–  Olympiastadionin uudistamishanke valmistuu rakennuttajan ja pääurakoitsijan tiedon ja suunnitelman mukaisesti kesäkuun lopussa 2020, ja Olympiastadion avautuu käyttöön elokuussa 2020, Olympiastadionin johtaja Ari Kuokkanen kertoi sähköpostitse.

–  Perusparannus- ja uudistamishankkeen rakennuttajana toimiva Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön rakennuttamisen yksikkö vastaa samalla uudistamishankkeen kustannushallinnasta ja -seurannasta. Rakennuttajan tiedon mukaisesti hankkeen kokonaiskustannukset tulevat olemaan jonkin verran yli 300 miljoonaa euroa.

Tutkintapyyntö epäselvyyksistä

Ylen MOT-ohjelmassa tuotiin maanantaina esiin alihankkijan työntekijöiden huono kohtelu. Pääurakoitsija Skanska ilmoitti tiistaina, että se tekee epäasiallisesta kohtelusta ja palkkaepäselvyyksistä tutkintapyynnön ja jatkoselvityksen.

–  Skanska voi itse asettaa alihankkijan maksukieltoon siksi aikaa, kun työnantajavelvoitteisiin liittyvät epäselvyydet on selvitetty. Lisäksi Skanska lopettaa yhteistyönsä sellaisten alihankkijoiden kanssa, jotka rikkovat vakavasti tai toistuvasti velvoitteitaan tai joiden palveluksessa olevia työntekijöitä on uhkailtu, Skanskan työsuhdepäällikkö Anu Aspiala ilmoitti sähköpostitse.

Skanska selvittää asiaa yhteistyössä Rakennusliiton kanssa.

Säätiö vaatii toimijoilta vastuullisuutta

Stadion-säätiö tuomitsi tiedot työntekijöiden huonosta kohtelusta kannanotossa, jonka se julkaisi nettisivuillaan.

–  Olemme erittäin pettyneitä ja pahoillamme, että Skanskan alihankkijoiden työntekijöitä on kohdeltu epäasiallisesti perusparannus- ja uudistamishankkeen työmaalla. Stadion-säätiö edellyttää osaltaan ehdottoman vastuullista ja lainmukaista toimintaa uudistamishankkeen kaikilta osapuolilta, säätiö kommentoi asiaa.

Stadionin peruskorjaus on edennyt sisätöiden viimeistelyyn ja talotekniikan toimintakokeisiin. Penkkien asennus valmistuu Skanskan mukaan alkukeväästä ja koko työmaa kesäkuun lopussa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut