KalPa sai solmittua jatkosopimuksen tähtipelaajansa kanssa – kaksi uutta pelaajaa kilpipaitaan

Balazs Sebok. Aake Roininen

Jerri Koskinen

KalPa-hyökkäyksessä tuhoisaa jälkeä läpi päättyneen kauden tehnyt unkarilaishyökkääjä BalazsSebok on solminut KalPan kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen. 186-senttinen ja 88-kiloinen keskushyökkääjä teki päättyneellä kaudella pelaamassaan 59 Liigan runkosarjaottelussa yhteensä 8+33=41 tehopistettä, ja kausi oli samalla pisteiden valossa 25-vuotiaan unkarilaisen uran paras. Sebok oli päättyneellä kaudella kuopiolaisryhmän paras pistemies.

– Sebkin jatkosopimus on meille valtavan iso asia. Balu otti erittäin isoja askeleita eteenpäin viime kaudella pystyen viemään itsensä pelaajana seuraavalle tasolle. Hän oli samalla joukkueemme parhaita pelaajia sekä hyökkäys- että puolustuspään pelaamisessa ja odotamme, että hän pystyy ensi kaudella entistäkin kovempiin suorituksiin, päävalmentaja Tommi Miettinen sanoo KalPan tiedotteessa.

28-vuotiaana Liiga-debyyttinsä tehnyt puolustaja Otto Huttunen jatkaa niin ikään kuopiolaisseuran paidassa myös tulevalla kaudella, kun hänen sopimukseensa kirjattu optio käytettiin. Raamikas oikealta ampuva puolustaja viimeisteli 45 runkosarjaottelussa neljä maalia ja merkkautti kuusi syöttöpistettä.

Kovan laukauksen omaava ja kiekollisen pelin taitava Huttunen on oiva työkalu KalPan ylivoimapelaamiseen, ja viime kauden neljästä maalistaan hän latoi kolme ylivoimalla.

– Huttunen kehittyi paljon viime kauden aikana ja osoitti samalla kuuluvansa Liiga-tasolle. Otto tuo erikoisosaamista ylivoimapelaamiseen vaarallisen laukauksensa ja kiekollisen pelinsä myötä ja hänellä on mahdollisuus ottaa joukkueesta entistä isompi rooli, Miettinen sanailee.

Ensimmäisen täyden Liiga-kautensa pelannut laitahyökkääjä Tuomas Vartiainen jatkaa Huttusen ja Sebokin tavoin KalPassa option käyttämisen jälkeen. Vuonna 1996 syntynyt Vartiainen on oululaisen kiekkokoulun kasvatteja, ja viime kaudella hän teki 53 ottelussa yhteensä 14 (7+7) tehopistettä.

23-vuotiaan Vartiaisen vahvuuksia pelaajana ovat hyvä henkilökohtainen taitotaso sekä erinomainen liike, jonka ansiosta hän on vastustajilleen hankala pideltävä.

– Vartiainen on vielä nuori pelaaja, ja potentiaali hänen kohdallaan on valtava. Vartsa omaa poikkeukselliset lajitaidot ja hänellä on mahdollisuus nousta vielä tehokkaaksi eturivin pelaajaksi Liiga-tasolla, Miettinen kehuu.

Uusina pelaajina kuopiolaisseuran paitaan liittyvät hyökkääjät Miska Humaloja sekä Juuso Mäenpää.

28-vuotias Humaloja siirtyy KalPaan Kärpistä vuoden mittaisella sopimuksella. Hän edusti oululaisryhmää Liiga-tasolla viimeiset neljä kautta, viimeistellen 230:ssä Liigan runkosarjaottelussa yhteensä 50 (24+26) tehopistettä. Humalojan palkintokaapista löytyy Suomen mestaruuden lisäksi myös SM-hopea ja SM-pronssi. 29 pelaamassaan Liigan playoffs-ottelussa hän on tehnyt yhteensä 4+3=7 tehopistettä.

Vasemmalta ampuva Humaloja tunnetaan fyysisestä pelitavastaan sekä työteliäästä puolustuspelaamisesta.

– Täytyy olla todella iloinen, että saadaan Miskan tasoinen pelaaja tänne. Hän tulee voittavasta kulttuurista ja on tottunut menestymään. Miska on vahva kahden suunnan keskushyökkääjä, joka pystyy pelaamaan useissa eri rooleissa. Lisäksi hän on vahva aloittaja ja hyvä vääntäjä niin maalin edustalla kuin kulmissa, Miettinen kertoo.

17-vuotias Mäenpää siirtyy Kuopioon Jokerit-paidasta, ja viime kaudella hän pelasi viime kaudella Nuorten SM-Liigaa. Mäenpään sopimus kattaa kolme seuraavaa kautta. 169-senttinen ja 64-kiloinen Mäenpää on pelipaikaltaan keskushyökkääjä.

KalPalla on tällä hetkellä kaikkiaan 23 pelaajasopimusta Liiga-kaudelle 2020-2021. Joukkueeseen etsitään kuitenkin edelleen lisävahvistuksia.

– Joukkueeseen haetaan edelleen pelaajia niin puolustukseen kuin hyökkäykseen, urheilutoimenjohtaja Anssi Laine kertoo.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut