Italian jalkapalloliitto esittää EM-kisojen siirtämistä

Mitä tapahtuu EM-jalkapallolle? Kuvassa Pietarin stadion, yksi jalkapallon EM-kisojen ottelupaikoista. Lehtikuva/AFP

STT

Italian jalkapalloliitto FIGC aikoo pyytää ensi kesän EM-kisojen siirtämistä myöhempään ajankohtaan uuden koronaviruksen aiheuttaman pandemian takia. FIGC:n puheenjohtaja Gabriele Gravina kertoi italialaisten päätöksestä maanantaina.

Euroopan jalkapalloliiton Uefan hallituksella ja turnauksen järjestäjillä on tiistaina videokonferenssi, jossa ne keskustelevat Euroopan alueen virustilanteesta ja EM-kisoista. Kisat on tarkoitus järjestää 12. kesäkuuta–12. heinäkuuta 12:ssa Euroopan maassa.

Turnauksen avausottelu piti pelata Roomassa, mutta Italian virustilanne on Euroopan pahin.

–  Pyydämme Uefalta ja kaikilta mantereen järjestöiltä vastuullista ratkaisua, Gravina kertoi Italian radiossa.

–  Se tarkoittaa ratkaisua, jolla pyritään suojelemaan urheilijoiden ja fanien terveyttä kaikkialla maailmassa, vaikka pandemian keskus on juuri nyt Euroopassa.

Urheilusta pitäisi luopua hetkeksi kokonaan

Gravinan mielestä kisojen lykkääminen myöhemmäksi on ainoa vaihtoehto.

–  Toivon, että tiistaina tehdään järkeviä ehdotuksia. Kisojen siirtäminen myöhemmäksi on juuri nyt rakentavin ratkaisu.

Italiassa on keskeytetty kaikki urheilu 3. huhtikuuta saakka. Myös esimerkiksi FIGC:n vuosikokous on peruutettu. Se oli tarkoitus järjestää 23. maaliskuuta.

Gravina toivoi, että muut Euroopan maat noudattaisivat Italian esimerkkiä ja peruuttaisivat kansainväliset tapahtumat, joihin Italian urheilujärjestöillä ei ole päätäntävaltaa.

–  Emme saa jättää huomiotta ajatusta keskeyttää myös kansainväliset kilpailut, kuten jalkapallon Mestarien liiga ja Euroopan liiga, Gravina jatkoi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut