Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jääkiekkotoiminta hiljeni Ruotsissa – Naisleijonien ja Luulajan Hiirikoski harmitteli finaalisarjan katkaisemista, mutta ymmärsi odotettua päätöstä

Ruotsin jääkiekkoliitto siunasi maan pääsarjaseurojen toiveen kauden lopettamisesta. Naisten pääsarja SDHL:ssä HV71 ja Luulaja ehtivät pelata yhden loppuottelun ennen kuin sarja laitettiin perjantaina tauolle. Miesten pääsarja SHL:ssä pudotuspelit eivät ehtineet edes alkaa vaan niitä siirrettiin aluksi eteenpäin. Koronaviruksen vuoksi mitalit jäävät kokonaan ratkaisematta, kun sarjatoiminta lopetettiin sunnuntaina.

–  Tätä asiaa on seurattu, joten se oli odotettu päätös, Luulajan suomalaispuolustaja Jenni Hiirikoski kommentoi STT:lle.

–  Harmin paikkahan tämä oli, mutta tässä tilanteessa täysin oikea ratkaisu. Terveys pitää ottaa huomioon.

Hiirikosken lisäksi Luulajaa edustavat hyökkääjät Michelle Karvinen, Christa Alanko, Petra Nieminen ja Noora Tulus sekä puolustaja Ronja Savolainen. HV71:ssä pelaavat hyökkääjä Sanni Hakala ja puolustaja Rosa Lindstedt. Lisäksi Riikka Sallinen toimii HV71:n valmennuksessa.

Torstaina normaalisti vieraspeliin - sitä ei tullut

HV71 voitti keskiviikkona ensimmäisessä loppuottelussa Luulajan. Perjantaina piti pelata Jönköpingissä, mutta sarja laitettiin perjantaina tauolle.

–  Matkustimme jo torstaina vieraspeliin ja valmistauduimme normaalisti perjantain otteluun, Hiirikoski avasi.

SDHL kertoi perjantaina finaalisarjan lyhentämisestä ja perjantain sekä sunnuntain otteluiden perumisesta. Luulajan joukkue palasi kotiinsa ja oli valmis jatkamaan sarjaa, jos pelit olisivat vielä jatkuneet.

Juuri ennen sunnuntain puhelinhaastattelua Hiirikoski oli saanut valmiiksi punttisaliharjoituksen.

–  Piti asennoitua niin, että pelaamme ja olla valmiina, mutta toisaalta piti myös odottaa päätöstä siitä, että ei enää pelata, Hiirikoski sanoi.

Seurojen aloite

Seurat vetosivat liittoon, että kausi keskeytettäisiin koronaviruksen vuoksi. Ruotsin jääkiekkoliitto kokoontui asian tiimoilta tänään ja päätti asiasta.

–  Olisimme halunneet pelata täysille katsomoille ja nauttia tunnelmasta, mutta nöyrin mielin kunnioitamme ratkaisua lopettaa kausi. Elämässä on paljon muutakin kuin jääkiekko, Hiirikoski alleviivasi.

Mitalien kohtalo jäi ratkaisematta, mutta avoimien sarjojen maassa myöskään mikään joukkue ei nyt noussut tai pudonnut.