HS: Ex-kiekkoilija Janne Puhakka kertoo millaista oli olla homoseksuaali jääkiekkoliigassa

Janne Puhakka (kesk.) edusti Suomea ikäkausimaajoukkueissa ja pelasi Bluesin liigamiehistössä 40 ottelua kaudella 2015–2016 tehopistein 1+1. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa

STT

Janne Puhakka kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa kokemuksistaan homoseksuaalisena liigakiekkoilijana. Bluesia edustanut Puhakka on Helsingin Sanomien mukaan ensimmäinen Suomen pääsarjassa pelannut jääkiekkoilija, joka kertoo homoseksuaalisuudestaan julkisesti omalla nimellään.

– Ihannetilanne olisi, ettei tästä tarvitsisi puhua. Mutta niin kauan kuin aihe on vaiettu, siitä on puhuttava, Puhakka sanoo.

Puhakka kertoi homoseksuaalisuudestaan peliuransa aikana vain luottoystävilleen joukkueissaan. Puhakan mukaan nämä tilanteet sujuivat luontevasti, ja esimerkiksi Bluesin kapteeni Kim Hirschovits onnitteli Puhakkaa seurustelusuhteesta.

–  Monta kertaa joku kysyi, onko minulla tyttöystävää. Ohitin kysymyksen ja aina jälkeenpäin pohdin, miksen voinut kertoa asiasta, Puhakka kertoo.

Puhakka, 24, edusti Suomea ikäkausimaajoukkueissa ja pelasi Bluesin liigamiehistössä 40 ottelua kaudella 2015–2016 tehopistein 1+1. Hänen uransa viimeinen kausi oli 2017–2018, jonka hän kiekkoili Ranskassa Gapin joukkueessa.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut