Näkökulma: Puheenaiheena aina vain olosuhteet

KuPSin nuoret mitalimiehet Miika Töyräs (vas.), Aleksi Honka-Hallila ja Joona Hiltunen ponnistavat kohti huippua vaatimattomista olosuhteista. Paula Pohjamo

Markus Karjalainen

Kuopion jalkapallon olosuhteiden kohentaminen ajan tasalle puhuttaa mestaruuden juhlijoita ja kaupungin päättäjiä, joille kultamitali oli myös muistutus asian kiireellisyydestä kuntatalouden heikkenevässä tilassa.

– Olemme seuratoiminnassa ohittaneet kaupungin päätöksen tekemisen laadullisesti ja myös aikataulussa. Kaupunki ei ole pysynyt menestyksessämme perässä, pohti KuPSin pääomistaja Ari Lahti.

Lahti on jo kyllästynyt asian vatvomisen verkkaisuuteen. Hän lupasi, että Mestarien liigaan tehdään Kuopioon sen arvoinen joukkue.

KuPSin toivoitti tervetulleeksi kaupungintalolle gaalailtaan valtuuston puheenjohtaja Sari Raassina (kok.), joka on huomannut jalkapallomestaruudenn tuoneen kaupunkiin ennennäkemätöntä yhteisöllisyyttä. Hän tietää jalkapallon toiveet.

– Toivottovasti asiasta pystytään tekemään tarpeelliset poliittiset päätökset, totesi Raassina.

Hänen mukaansa ydinkysymys on löytää KuPSin kanssa yhteinen tahto stadionin rakentamiseen.

– Kaupunki luo olosuhteet ja käyttäjä kustantaa bisnekseen tarvittavat tilat.

Näin esimerkiksi kenttä ja katsomo olisivat kaupungin heiniä, oheistilat taas seuran vastuulla.

Ensi kesän Mestarien liigaan kohennusta ei tule missään tapauksessa. Kiireellisin parannuskohde on tekonurmi, joka on kulunut edellisen parin vuoden takaisen uusimisen jälkeen yllättävän nopeasti.

Nykyinen pinta ei täytä Euroopan jalkapalloliiton Uefan määräyksiä, eikä pallon liikkuessa liian liukkaasti saa Kuopiossa pelata edes Veikkausliigaa.

Tekonurmen vaihtaminen ei ole kallis asia, ja sen ehtii tehdä alkukesästäkin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.