Pukki on tullut Valioliigaan jäädäkseen – "Itseluottamus on kasvanut, epäonnistuminen ei enää pelota"

Tällä viikolla Teemu Pukki pelaa maajoukkueen kanssa EM-karsintaa. Suomi kohtaa Kreikan ja Italian Tampereella. LEHTIKUVA / AFP

STT

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueella oli EM-karsintojen Kreikka-ottelun tiedotustilaisuudessa esiteltävänä pelaaja todelliselta huipulta. Maajoukkueen luottohyökkääjä Teemu Pukki on laukauksineen heiluttanut Englannin liigassa maaliverkkoa siihen malliin, että Norwichin ykköstähti valittiin maanantaina elokuun valioliigapelaajaksi.

Pukki on osunut tolppien väliin neljässä ottelussa viisi kertaa. Kotkalaislähtöinen hyökkääjä johti Valioliigan maalipörssiä kolmen kierroksen jälkeen, mutta kun hän viime lauantaina jäi West Hamia vastaan osumitta, Manchester Cityn yhteensä kuusi maalia mättänyt Sergio Agüero kiilasi kärkeen.

– Agüerosta olen aina tykännyt. Oli siistiä nähdä, että olin yhdessä vaiheessa jopa häntä edellä, Pukki muisteli piipahdustaan maailman seuratuimman jalkapallosarjan maalitilaston piikkipaikalla.

Urotekojen taustalla on tukevasti vankistunut itseluottamus. Norwichin nousukausi mestaruussarjasta Valioliigaan tuotti Pukille 29 maalia, mikä ei voinut olla näkymättä kentällä.

–  Itseluottamus on kasvanut, ja olen kasvanut ihmisenä. Epäonnistuminen ei enää pelota, kun ennen vastoinkäymisten hetkellä pää painui.

Perheelle iso kiitos

Pukki väläytteli hyökkäyspään kärkkäyttään jo tämän vuosikymmenen alussa Bundesliigan Schalkessa, mutta kolmen Saksan-kauden rupeamassa käyrä oli laskeva. Sen jälkeiset vaikeat kaudet Skotlannin Valioliigan Celticissä koettelivat kärsivällisyyttä entisestään.

–  Löysin vähitellen pelitatsini Tanskassa Bröndbyssä. Tanskassa on hyvä liiga. Sieltä on kivoja muistoja.

Ensi maaliskuussa 30 vuotta täyttävä Pukki on perheenlisäyksen myötä aikuistunut. Sekin auttaa pelikentällä.

–  Vapaa-aika kuluu paljolti vaimon ja kaksivuotiaan tyttären kanssa. Heille kuuluu iso kiitos, Pukki kehui.

Hänen maalivainunsa on kaikki kaikessa Suomelle, joka kohtaa Kreikan torstaina Tampereella EM-karsintalohko J:ssä. Pukki on tehnyt lohkossa Italian jälkeen toisena olevan Suomen neljästä viime maalista kolme.

Kreikka kärsi kesällä karsinnoissa kaksi peräkkäistä kotitappiota, ensin Italialle ja sitten Armenialle, joka on noussut lohkossa Suomen jälkeen kolmanneksi.

Armenia-tappion jälkeen Kreikan liitto vaihtoi päävalmentajaksi Angelos Anastasiadisin tilalle hollantilaisen John van 't Schipin.

–  Valmentajavaihdon jälkeen varmaan kenelläkään ei ole tarkkaa kuvaa siitä, minkälainen Kreikka tulee vastaan, Pukki kuittasi utelut karsintavastustajasta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut