Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mira Potkonen uusi nyrkkeilyn 60-kiloisten Euroopan mestaruuden

Mira Potkonen uusi nyrkkeilyn 60-kiloisten Euroopan mestaruuden kukistamalla loppuottelussa Ranskan Maiva Hamadouchen kaikin tuomariäänin Espanjassa käytävissä EM-kisoissa. Potkonen voitti Euroopan mestaruuden myös viime vuonna.

Hamadouche kävi loppuottelun alusta loppuun asti herkeämättä päälle, mutta pitempi ja ulottuvampi Potkonen selvisi painostuksesta ja otti suorillaan tarvittavat pisteet.

Ensimmäisen erän alkupuoliskon ajan Potkonen pystyi pitämään ranskalaisen loitolla suorillaan, mutta erän edetessä hän väsyi ja Hamadouche pääsi lyömään muutaman kerran lähietäisyydeltä.

Toisessa erässä Potkonen kävi kanveesissa, mutta tilanne näytti liukastumiselta eikä suomalaiselle laskettu lukua. Tämän jälkeen Potkosen tasapaino näytti kuitenkin olevan kateissa ja hän otti vastaan useita osumia, mutta selvisi pystyssä erän loppuun asti. Kolmannen erän alkuhetket Potkonen piti vastustajan etäällä, mutta erän edetessä suomalaisella oli vaikeuksia jaksaa pitää kädet ylhäällä, mutta Hamadouchekaan ei saanut voittoon tarvittavaa määrää selkeitä osumia.

Potkonen voitti Euroopan mestaruuden myös viime vuonna. Hänen ansioluettelossaan on myös olympia- ja MM-pronssit.