Kuopiolaissoutaja Naukkarinen vuodatti Ylelle tuntemuksiaan saamastaan varoituksesta: "Tapauksessa on tavallaan monta osapuolta ja minusta on tehty syyllinen"

Joel Naukkarinen. SaSa

Olli Tiihonen

Kuopiolainen soutaja Joel Naukkarinen sai varoituksen Melonta- ja soutuliiton kurinpitovaliokunnalta neljä päivää sitten. Varoitus tuli epäurheilijamaisesta käytöksestä keväällä sosiaalisessa mediassa, muussa mediassa virheellisen tiedon levittämisestä sekä valmennustoiminnan kannalta olennaisen tiedon antamatta jättämisestä.

– Koen, että asiaa on käsitelty väärin. Kaikkia vaikuttaneita asioita ei ole tutkittu oikein. Tapauksessa on tavallaan monta osapuolta ja minusta on tehty syyllinen, Naukkarinen sanoi Ylelle eilen SM-kisoissa.

Naukkarinen kritisoi keväällä sosiaalisessa mediassa liiton päävalmentajaa Ilona Hiltusta pahimman kilpakumppaninsa Robert Venin suosimisesta.

Naukkarinen hävisi SM-kisoissa Venille yhdeksän sekuntia 2 000 metrin matkalla. Heidän kohtaamisensa oli ensimmäinen yli kahteen vuoteen. Naukkarinen on vaatinut mies–miestä -vastaan kohtaamista paremmuuden selvittämiseksi.

– Veikkaan, että aika paljon keskustelua on vielä käymättä. Koen, että kilpakumppanilleni (Ven) on tehty kaikki ja haluttu tarjota työrauha. Itse en koe saaneeni työrauhaa tämän kauden aikana, Naukkarinen kertoi tappion jälkeen.

Myös Ven otti ensimmäistä kertaa kantaa asiaan.

– Väitettiin, että en ole käynyt karsintakisoissa, vaikka olen käynyt niissä suomalaisista eniten. Tarkoituksellinen hämmennysyritys, sitähän se on ollut, Ven totesi Naukkarisen liittoon kohdistuvasta arvostelusta.

Kuopiolainen arvosteli myös varoituksen SM-kisoille läheistä julkaisemisajankohtaa.

– Aika mielenkiintoinen ratkaisu. Sen olisi voinut tehdä milloin tahansa edeltävän kuukauden aikana. Koen, että tämä kaikki on sitä, että työrauhaani on häiritty.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.