Kurinpitovaliokunta ei säälinyt omiaan – Palloliitolle kauden ennätyssakot jalkapallon Suomen cupin kaasusumuteskandaalista

STT

Jalkapallon Suomen cupin loppuottelun jälkeiset tapahtuneet toivat sakkoja sekä Suomen Palloliitolle että Tampereen Ilvekselle. Palloliiton kurinpitovaliokunnan päätöksellä Ilves joutuu maksamaan sakkoa 1  200 euroa ja Palloliitto 2  500 euroa.

15. kesäkuuta Maarianhaminassa Ilveksen kannattajat pyrkivät kentälle juhlimaan Suomen cupin loppuottelun voittoa, mutta järjestyksenvalvojat pysäyttivät heidät voimakeinojen lisäksi kaasusumutteen avulla. Sumutteen kohteeksi joutui myös sivullisia. Järjestyksenvalvojien toiminnasta tehtiin rikosilmoituksia.

Ilveksen sakko perustuu siihen, että sääntöjen mukaan katsojien poistuminen katsomosta pelikentälle on yksiselitteisesti kielletty. Näin ollen kurinpitovaliokunta katsoo Ilveksen ja sen kannattajien rikkoneen turvallisuusmääräyksiä.

–  Koska Ilves on ankarassa vastuussa kannattajiensa käytöksestä ottelutapahtumassa, Ilvekselle voidaan määrätä turvallisuusmääräysten rikkomisesta rangaistus, Palloliiton verkkosivuilla torstaina julkaistussa päätöslauselmassa todetaan.

Palloliitto epäonnistui voimankäytössä

Kurinpitovaliokunnan mukaan ottelun järjestämisestä vastannut Palloliitto on epäonnistunut ottelun järjestelyissä erityisesti voimankäytön osalta. Kurinpitovaliokunnalle esitettyjen selvitysten mukaan Palloliitto ei ole suhtautunut ottelutapahtuman turvallisuuteen ja järjestyksenvalvontaan riittävällä ammattimaisuudella, joten myös Palloliiton katsotaan rikkoneen turvallisuusmääräyksiä.

–  Palloliiton vastuu tapahtuman järjestäjänä on ankaraa vastuuta, joten Palloliitolle voidaan määrätä turvallisuusmääräysten rikkomisesta rangaistus, päätöslauselmassa kerrotaan.

Palloliitto kiilasi tänä vuonna määrätyistä sakoista piikkipaikalle. Aiemmin kovimmat sakot olivat Stadin derbyn tapahtumista HJK:lle ja HIFK:lle mätkäistyt 1  700 euron sakot.

Ilves voi hakea muutosta Urheilun oikeusturvalautakunnasta. Palloliitto puolestaan voi valittaa Palloliiton valitusvaliokunnalle.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut