Leijonaleiristä kunnioittavaa puhetta heittopussi-Britanniasta - "Jos siihen sortuu, niin tulee tosi vaikea peli"

Jos ei muuta, niin brexit on onnistumassa Britannialta ainakin MM-kisojen A-sarjasta. Joukkue on hävinnyt Kosicessa kaikki ottelunsa. Joe Klamar

Tuomas Heikkilä

Jääkiekon eetokseen kuuluu oleellisena osana se, ettei ennakkoon selvästi heikompaakaan vastustajaa nykäistä niin sanotusti kölin ali. Leijonien perjantain vastustaja Britannia on hävinnyt Kosicessa kaikki neljä otteluaan maalierolla 4-26.

Keskimäärin turpaan on tullut siis yli viisi maalia per matsi ja esimerkiksi Suomelle 1-3 taipunut Tanska riepotteli brittejä 9-0. Takinnapit eivät silti ole auki ottelun alla.

- No, USA voitti Britannian vain 6-3. Täysillä pitää vetää jos meinaa voittaa. Ei meillä ole kuin yksi tapa pelata ja se on täysillä, päävalmentaja Jukka Jalonen linjasi.

- Pari peliä olen niiltä nähnyt. Todella luisteluvoimainen joukkue. Ovat ihan ansaitusti A-sarjassa. Työmäärä pitää edelleen olla ihan tapissa, leijonien kakkosketjun eli "Kakko's ketjun" sentteri Sakari Manninen säesti.

Leijonien pistepörssiä tehoin 6+1 johtava Kaapo Kakko itse oli hänkin vahvasti samoilla linjoilla, vaikka nuorukainen tietää, että kansa kotikatsomoissa odottaa häneltä jotain aivan ylimaallista verkkojen venyttelyä heikkoa vastustajaa vastaan.

- No varmaan moni niin ajattelee, mutta itse en voi niin tehdä. Jos siihen sortuu, niin tulee tosi vaikea peli. Samalla tavalla asennoidun kuin edellisiinkin peleihin, Kakko ilmoitti.

Kakon ja 1+5 tehot keränneen Mannisen rinnalla kaksi maalia viimeistellyt Harri Pesonen sentään tohti hieman väritellä.

- Niin... Ammattiylpeyttä pitää löytyä. Jos ei muuta, niin harjoitellaan ainakin maalintekoa, jos siihen tulee mahdollisuus. Katsellaan, mikä on meininki, Pesonen suunnitteli.

- Vastustajasta en osaa sanoa kyllä mitään, en ole nähnyt heitä kuin muutaman klipin verran. Kaikki tietysti odottavat, että me kairataan se homma. Ei siinä auta kuin ilmaantua työpaikalle ja laittaa homma fiksusti nippuun. Sitten vaan jatketaan tournamenttia, hän lisäsi.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut