Kosicen pommiepäily oli perätön uhkaus – "Mitään ei löytynyt"

Steel Arenan viereisen oikeustalon pommiuhka osoittautui perättömäksi. Jussi Nukari

Tuomas Heikkilä

Poliisi eristi MM-näyttämö Steel Arenan vieressä sijaitsevan Kosicen oikeustalon alueen torstaina aamupäivällä pommiuhkan vuoksi.

Eristäminen oli jo käynnissä samoihin aikoihin, kun Suomen joukkueen jäseniä saapui jäähallille illan Tanska-otteluun valmistaviin harjoituksiin, jotka alkoivat 12.45 Suomen aikaa.

Suomalaismediassa esiintyi tietoja, joiden mukaan oikeustalolta olisi löytynyt pommi, joka olisi tehty vaarattomaksi. Leijonaleirin tietojen mukaan mitään pommia ei kuitenkaan ollut.

– Meille kerrottiin, että poliisille oli tullut soitto, jonka mukaan oikeustalolla on pommi. Mitään pommia sieltä ei kuitenkaan löytynyt, vaan kyseessä oli perätön uhkaus, Suomen joukkueenjohtaja Mika Kortelainen kertoi.

– Pelaajia informoitiin tästä saman tien, ettei koti-Suomessa tarvitse kenenkään huolehtia ja saadaan keskittymisrauha illan Tanska-otteluun hän lisäsi.

Kortelainen vahvisti, että pommikoirat olivat kierrelleet Steel Arenassa, mutta se on kuulunut toistaiseksi jokapäiväisiin turvatoimiin.

– Maailma on mennyt sellaiseksi, että tiukkoja turvatoimia tarvitaan, Kortelainen tuumasi.

Pommiepäilyt eivät ole jääkiekon MM-kisoissa ennenkuulumattomia. Reilu vuosi sitten Herningissä poliisi tyhjensi Jyske Bank Boxenin mediakeskuksen epäilyttävän matkalaukun vuoksi. Pommia laukusta ei kuitenkaan löytynyt.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut