Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopiolainen Joonas Jehkinen viidellä täysosumalla Euroopan suurimman turnauksen voittoon – pallomestarille saaliiksi tuhti palkintoshekki

Talin keilahallin runsas yleisö sai palkinnon arvostetun Ballmaster-turnauksen päätöspäivänä sunnuntaina suomalaisvoiton muodossa. Mainion heittovireen pudotuspeleihin löytänyt kuopiolainen Joonas Jehkinen kampesi loppuottelussa nurin Singaporen Cherie Tanin pistein 234­–213 ja kuittasi itselleen 10 000 euron palkintosiivun.

Jehkisen Ballmaster-voitto oli suomalaisten ensimmäinen viiteen vuoteen. Mika Koivuniemi voitti turnauksen 2014. Erinomaisen suomalaisvireen täydensivät kolmannella ja neljännellä sijallaan Petteri Salonen ja Jesse Kallio.

– Tämä on ehdottomasti iso voitto minulle. Ballmaster on kuitenkin ehkä Euroopan arvostetuin kilpailu. Ammattilaisia tulee ympäri maailmaa kilpailemaan tänne, 32-vuotias Jehkinen maisteli voiton jälkeen.

Ainoana naisena neljän joukkoon yltänyt Tan oli vahvassa vireessä turnauksen viimeisenä päivänä. Ammattilaisena pelaava singaporelainen hyytyi kuitenkin finaalin loppua kohden, ja Jehkinen paineli takaa ohi.

– Tan on todella vaikea voitettava, jos pääsee niskan päälle, mutta onnistuin tekemään tiukassa paikassa loistavat heitot, Jehkinen arvioi finaalia.

Ballmaster-turnaus oli järjestyksessään 49:s. Talissa kilpailu on järjestetty vuodesta 1974.

 

 

Kuopion keilahallissa yrittäjänä työskentelevä Jehkinen keilailee puoliammattilaisena. Varkauden Mainareita edustava urheilija pelaa pääasiassa Suomen halleissa.

– SM-liigan voitto on tämän jälkeen kauden päätavoitteita. Haemme Mainareiden kanssa kolmatta kultaa peräkkäin.

– Lisäksi pelaan Savon alueella lähes kaikki paikallispelit, jotka kerkeän. Varmaan käyn Euroopassakin muutamassa kilpailussa, Jehkinen valotti kauttansa.

Maajoukkuekeilailusta savolainen on vaitonaisempi, sillä ei ole varma, pystyykö panostamaan keilailuun maajoukkuevaatimuksen mukaisesti.

– Tiedän maajoukkueessa olleena, mitä se vaatii. En varsinaisesti pyri tällä hetkellä maajoukkueeseen, mutta jos kutsu tulee, silloin lähdetään.