Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sanna Kämäräinen urheilijan vaietusta uupumuksesta: "Häpesin oman mieleni rakoilua"

Moninkertainen kiekonheiton ja kuulantyönnön SM-kultamitalisti Sanna Kämäräinen kirjoittaa arasta asiasta eli urheilijan uupumuksesta tuoreessa Savon Sanomienblogissaan. Kämäräinen myöntää, että hänellä on myös itsellään ollut ajoittain henkisesti vaikeaa.

– Loukkaantumiskierteen jatkuttua kohdallani häpesin oman mieleni rakoilua, koska olin aina ajatellut, että vaikka keho välillä äärirajoilla käymisen takia saattaa pettää, niin mielen, motivaation ja tahdon pitää kestää. Koin olevani riittämätön huippu-urheilijaksi, Kämäräinen kirjoittaa.

Lapinlahtelainen toteaa, että tutkimusten mukaan joka kolmannella suomalaisista urheilulukiolaisista on burnout-oireita.

– Vastaavaa tutkimusta ei ole tehty ammattiurheilijoilla, mutta jos tehtäisiin, tulokset olisivat todennäköisesti hälyttäviä.

Kämäräinen harmittelee, miksi huippu-urheilijan on niin vaikeaa puhua uupumuksen oireista. Hän kiittääkin Ilkka Herolaa ja Kiira Korpea, jotka ovat äskettäin kertoneet vaikeista hetkistään.

– Kiitos Kiira ja Ilkka jakamistanne oivalluksista, sekä monet muut rohkeat vaikeistakin asioista ääneen puhuvat urheilijat. Ne antavat tärkeää viestiä muille samojen asioiden kanssa kamppaileville, että asioista on sallittua puhua ja kaikki tunteet on sallittua tuntea.