Usain Bolt hellii sitkeästi jalkapallohaaveitaan: Uskon mahdollisuuksiini, tunnen kehittyneeni pelaajana

Viime vuonna yleisurheilusta luopunut Usain Bolt tunnetaan Manchester Unitedin pitkäaikaisena fanina. LEHTIKUVA / AFP

STT

Yleisurheilulegenda Usain Bolt uskoo järkkymättä haaveisiinsa jalkapalloammattilaisen urasta. Bolt sai perjantaina pakit australialaiselta Central Coast Marinersilta, jolta jamaikalaistähti tinki 1,8 miljoonan euron arvoista pelaajasopimusta. Seura tarjosi Boltille murto-osaa palkkapyynnöstä.

– Surullista, ettemme edenneet sopimukseen. Tiemme erosivat silti sovussa ja uskon edelleen mahdollisuuksiini, Bolt kertoi lauantaina.

Bolt, 32, pelasi Australian A-liigan joukkueessa koesopimuksella, muttei vakuuttanut taidoillaan. Kokeilun kohokohta oli harjoituspeli, jossa hän onnistui tekemään kaksi maalia.

– Kokemus oli mahtava ja pelaajat suhtautuivat hienosti tilanteeseen. Toivon, että saan nyt uuden tilaisuuden jossain toisessa seurassa, Bolt jatkoi.

Viime vuonna yleisurheilusta luopunut Bolt tunnetaan Manchester Unitedin pitkäaikaisena fanina. Hän on puhunut jalkapallohaaveistaan jo vuosia, ja heittäytyi lajin pariin yleisurheilusta luovuttuaan.

Ennen Australiaa Bolt esitteli jalkapallotaitojaan Saksassa, Etelä-Afrikassa ja Norjassa. Maltan mestarijoukkue Valletta on tarjonnut hänelle sopimusta, mutta se ei kelvannut ME-juoksijalle.

– Katsotaan, mitä jatkossa tapahtuu. Tunnen kehittyneeni pelaajana melkoisesti ja olen oppinut, että läpimurto jalkapalloilijana on vaikeampaa kuin kuvittelin, Bolt pohdiskeli jatkoaan.

– Kyse on nyt omistautumisestani jalkapalloon ja työskentelystä joukkueen kanssa.

Jamaikan jalkapalloliitto on houkutellut Boltia Jamaikan jalkapalloliigaan.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut