Kotiin palanneita Islannin jalkapalloilijoita juhlittiin kuin mestareita - katso kuvat ja video

Jaana Kangas, STT

Kotiin palannut Islannin jalkapallomaajoukkue sai pääkaupunki Reykjavikissa sankarin vastaanoton. Keflavikin lentoasemalla joukkuetta oli vastassa palomiesten rivi, joka kunnioitti pelaajia ampumalla paloletkuilla vettä ilmaan. Vesi lensi taivasta kohti sateenkaaren muodossa.

Tämän jälkeen joukkue siirtyi kaksikerroksisella bussilla keskustaan ja Arnarhollin puistoon, jossa järjestettiin juhlatilaisuus. Pelaajat juhlivat kymmenientuhansien paikalle saapuneiden fanien kanssa, ja jälleen kerran nähtiin EM-kisoista tuttu taputuksista ja hu-huudoista koostuva viikinkien sotaveisu.

- Satutarinoita tapahtuu yhä. On harvinaista, jos sitä on edes aiemmin tapahtunut, saada yhdistettyä islantilaiset kuten te teitte kentällä, ylisti pääministeri Sigurdur Ingi Johannsson.

- Te olette kansallisaarre!, hän jatkoi fanien heilutellessa Islannin lippuja ja maajoukkueen pelipaitoja.

Islannin otteita seurasi Ranskassa arviolta 30 000 islantilaista, mikä on kymmenesosa maan väkiluvusta. Maajoukkueen lisäksi myös kannattajat toivat Islannille mainetta EM-kisoissa, koska he kannustivat äänekkäästi omiaan ja osasivat myös käyttäytyä.

Ingi Kristjansson oli yksi monista, jotka palasivat Ranskasta Reykjavikiin joukkueen paluujuhliin.

- Olen niin ylpeä (joukkueesta). He eivät antaneet periksi, he eivät lopettaneet ja he palaavat kotiin sankareina. Mitä tapahtuu seuraavaksi? Me tulemme hallitsemaan maailmaa, Kristjansson hehkutti.

Islanti voitti EM-kisojen alkulohkossa Itävallan ja pelasi tasan Unkarin sekä Portugalin kanssa. Neljännesvälierissä joukkue pudotti sensaatiomaisesti Englannin, mutta turnaus päättyi puolivälierätappioon Ranskaa vastaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.