Judoseura Sakura juhlii puolta vuosisataa liikuttamalla säännöllisesti 150 judokaa

Mikko Niskanen (sininen puku) ja Timo Luoranen tasapainoharjoittelivat Judoseura Sakuran sovelletun judon tunnilla, taustalla ohjaaja Saija Renkinen. Vilja Kärkkäinen

Tomi T. Turunen

Timo Luoranen kantoi Mikko Niskasta tasapainoharjoituksessa, kun tänä vuonna 50-vuotta täyttävä kuopiolainen Judoseura Sakura liikutti jäseniään juhlaleirillä Suurmäentien väestönsuojassa. Ohjaaja Saija Rinkinen seurasi tiiviisti harjoitusta.

Syyskuussa 1967 Kuopion Judoseuran nimellä perustetussa Sakurassa on nykyisellään noin 150 lajin harrastajaa. Heistä peräti 120 on alle 18-vuotiaita. Vuosien 1975 ja 1981 aikana seura toimi Budoseura Sakurana, sillä lajivalikoimassa olivat myös aikido ja karate, mutta 1980 luvun alussa lajit eriytyivät omiin seuroihinsa ja Sakura jatkoi judon parissa.

Nykyisin seura tarjoaa lajipolun alle kouluikäisten muksujudosta aina senioreiden omiin ryhmiin.

Sakura on tehnyt jo vuosia erittäin ansiokasta työtä sovelletussa judossa. Se mahdollistaa lajitaitojen kehittämisen myös niille, joilla on erityisen tuen tarvetta.

Judoseura Sakuran juhlaleirillä toimivat vierailevina valmentajina muun muassa pieksämäkeläislähtöiset Marita ja Erkki Kokkonen, joilla molemmilla on 5. danin mustavyö.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut