Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirmes taituroi helteessä SM-kultaan: "Bensa tuntui loppuvan"

Espoon Telinetaitureiden Oskar Kirmes uusi lauantaina telinevoimistelun miesten kuusiottelun Suomen mestaruutensa. Kirmes kasasi Tuusulan SM-kilpailuissa pisteet 78,200, mutta ei ollut täysin tyytyväinen kisapäiväänsä. Nojapuilta putoaminen heikensi kokonaisuutta.

– Kilpailu lähti hyvin käyntiin, ja neljä ensimmäistä telinettä menivät tosi hyvin. Nojapuilla tuli tippuminen, ja rekki meni läpi vähän huonosti. Parannettavaa on paljon, mutta en voi olla pettynyt, Kirmes tuumi.

Kilpailun toinen oli Voimisteluseura Helsingin Elias Koski (76,100) ja kolmas Tampereen Sisun Patrick Palmroth (74,100).Helle kärvensi Tuusulan jäähallia ja pisti kilpailijat hikoilemaan normaalia enemmän.

– Bensa tuntui loppuvan kilpailun edetessä. Kilpailun aikana ei voi syödä eikä juoda kovin paljon, Kirmes sanoi.Jyväskylässä katsotaan jo eteenpäin Sunnuntain telinefinaaleissa ennakkosuosikkien joukkoon kuuluvat esimerkiksi Kirmeksen joukkuetoveri Emil Soravuo ja Jyväskylän Voimistelijoiden Heikki Saarenketo.

Soravuo on keskittynyt pari vuotta permantoon ja hyppyyn. Saarenketo puolustaa permannon ja hypyn SM-kultamitaleja ja osallistui lauantain kuusiottelussa vain kahteen vahvimpaan lajiinsa.

– Tänään haettiin tuntumaa, mutta huomenna on tarkoitus tehdä asiat paremmin. Permannon alastulot täytyy tehdä paremmin, ja toinen hyppy meni läpi. Hienosäätöä tarvitaan, kahta kultaa tavoitteleva Saarenketo sanoi.

– Permannolla Oskar Kirmes ja Sakari Vekki ovat kovat haastajat. Hypyssä Emil Soravuo ja Aaro Lamberg ovat kovia, EM-kisapaikkaa tavoitteleva Saarenketo tietää.

Jyväskylän Voimistelijat koki suuren menetyksen joulukuussa, kun valmentaja Mika Holopainen kuoli yllättäen.

– Seurassa asiat käsiteltiin hyvin, ja saimme valmennuskuviot järjestykseen. Yllättäen se tapahtui. Aloitimme yhteistyön, kun olin alle 10-vuotias. Ehdimme tuntea pitkään, 24-vuotias Saarenketo muisteli valmentajaansa.