Granlund: Viimeinen puristus puuttui

STT

Suomen kapteeni Mikael Granlund teki valtavan määrän töitä Tanskaa vastaan ja rusikoi turnauksen toisen maalinsa, mutta oli sitä mieltä, ettei Suomi ollut aivan terävimmillään.

– Hyvä joukkue, puolusti hyvin ja huippumaalivahti. Ehkä viimeinen puristus puuttui irtokiekoissa ja kamppailuissa. Me ei oltu niissä tänään ihan niin hyviä. Totta kai me ollaan pelattu paljon viiteen päivään, nyt huilataan, Granlund sanoi.

Viimeisen puristuksen puuttuminen näkyi siinä, ettei Suomi saanut tasakentällisin luotua yhtä paljon maalipaikkoja kuin aiemmissa kolmessa pelissä.

– He puolustivat hyvin, ja kun tuli irtokiekkoja, me ei oltu ihan tarpeeksi nopeita niihin. Sitten se kääntyi nopeasti, emmekä saaneet niitä pitkiä hyökkäyksiä, joita olemme aiemmin tehneet. Kaikki kunnia heille. Me tiedämme, että parannamme tästä, Granlund sanoi.

– Aina tappio harmittaa, mutta otetaan opiksi tästä ja turnaus on vielä alussa. Meillä ei ole mitään hätää. Tämä ei koskaan ole paraatimarssia. Tämä on jääkiekkoa. Joskus voittaa, joskus häviää. Kaikki kunnia vastustajalle, he pelasivat hyvän pelin.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki kertoi joukkueen keräävän voimia torstain ja perjantain välipäivien aikana.

– Iso haaste (Tanska) oli meille. Vastustaja kamppaili hyvin. Neljäs peli viiteen päivään tietenkin, nyt on hyvä vetää happea. Tulos oli negatiivinen, mutta sen kanssa pitää elää, Marjamäki sanoi.

 

Marko Anttila: Ei tästä mennä liian alas

 

Nelosketjun laitahyökkääjä Marko Anttila vakuutti, ettei Leijonien mieliala heilahda MM-turnauksen ensimmäisen tappion myötä.

– Se analysoidaan ja käydään läpi. Ei minusta menty liian ylös noista voitoista, niin ei tästä mennä liian alas. Pysytään ytimessä. Totta kai meidän pitää joitakin juttuja parantaa, mutta tiedossa oli, ettei meidän peli valmista ole. Pistetään hommaa paremmaksi, Anttila lupasi.

Anttilan mukaan Suomi oli valmis Tanskan vimmaiseen taisteluun ja kotiyleisön meteliin.

– Oli aivan täysin erilainen peli kuin edelliset. Me tiedettiin, että heillä on hyvä juttu meneillään ja täysi tupa, mutta minusta me olimme hyvin hereillä ja pystyimme kamppailemaan hyvin. He tekivät kaksi ylivoimamaalia, ja sellaisiin nämä usein ratkeavat.

– Tämä oli yksi peli ja me hävittiin se. Tässä on koko ajan rakennettu meidän juttua eteenpäin.

Suomi hävisi Tanskaa vastaan keskiviikkona pelatun ottelun luvuin 2–3. Leijonien maalit Herningin ottelussa tekivät Sebastian Aho ja Mikael Granlund.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut