Niskasen kultamitali pääsee ravipokaalin rinnalle

Iivo Niskanen kaipaa jo kotia pitkän reissun jälkeen. Lehtikuva

STT

Iivo Niskasen olympiamitali pääsee Kuopion kodissa ravipokaalin viereen. Niskanen omistaa osan Victory Bonsai -hevosesta, ja sen T76-voiton palkinto on Niskasella kunniapaikalla lipaston päällä.

Pyeongchangin kultamitalinsa Niskanen sai tänään juhlavissa tunnelmissa olympialaisten päättäjäisissä. Tunnelma oli hieno, vaikka Maamme-laulun kanssa oli pientä haparointia. Kertosäe soitettiin liian monta kertaa.

– Annettiin miehen hoilata vähän kerta kiellon päälle. Rupesi hymyilyttämään, mutta sainpa kuunnella hymniä pidempään, Niskanen sanoi palattuaan päättäjäisistä olympiakylään.

Lauantain kultamitalihiihtonsa jälkeen Niskanen juhlisti 50 kilometrin olympiavoittoaan pienellä juhlahetkellä olympiakylässä. Paikalla oli hiihtäjien lisäksi vain kymmenkunta joukkueen jäsentä, sillä valtaosa muusta joukkueesta on palannut jo Suomeen.

Niskanen ja loput olympiajoukkueen jäsenistä lentävät Suomeen maanantaina.

– Mieli tekee jo kotiin. Pitkä reissu on takana, koska lähdin jo Urheilugaalaan, Niskanen muisteli 16. tammikuuta järjestettyä gaalaa, jossa hänet palkittiin Vuoden urheilijana.

Niskasen kunniaksi on tiistaina hänen kotikunnassaan Vieremällä kultajuhla, mutta viikonloppuna olympiavoittaja palaa lahtelaisyleisön eteen Salpausselän kisoissa.

– Sprintin jätän välistä, mutta sunnuntaina toivon mukaan siellä hiihdetään hyvän kannustuksen säestämänä.

Viime talvena Niskanen voitti lahtelaisyleisön edessä 15 kilometrin maailmanmestaruuden. Sama matka on ohjelmassa sunnuntaina.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut