Pärmäkoski Ylellä: "Takasuoralla tuli sellaiset krampit sormiin, että kaikki sormet veti yhteen"

Krista Pärmäkoski hiihti sunnuntaina olympiahopeaa. Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Jukka-Pekka Räsänen

Krista Pärmäkoski antoi kaikkensa taisteltuaan naisten 30 kilometrin perinteisen tyylin hiihdosta olympiahopeaa. Voittoon liki kahden minuutin erolla karanneeseen Marit Björgeniin ei ollut mahdollisuuksia, mutta suomalainen ennätti komeasti toiseksi.

Pärmäkoski myönsi Ylen haastattelussa, että loppu meni tiukille.

- Kaikkeni tein, en muista milloin olisin kangistunut niin pahasti. Melkein kävelin tuon lopun. Takasuoralla tuli sellaiset krampit sormiin, että kaikki sormet veti yhteen, mutta pääsin maaliin, Pärmäkoski iloitsi.

Taisto hopeamitalista ratkesi dramaattisella tavalla noin 20 kilometrin hiihdon jälkeen. Kilpailussa toisena ollut Itävallan Teresa Stadlober lähti hiihtämään väärää latua ja huomasi virheensä vasta hyvän matkan päässä. Kömmähdyksen myötä Pärmäkoski nousi kilpailussa toiseksi.

– Kun hän (Stadlober) meni sinne, olin varma, mistä pitää laskea. Juottopaikalta huusivat, että olen toisena ja Kerttu (Niskanen) kolmantena. Sen verran kulki vielä järki, että tajusin tilanteen, Pärmäkoski tuumi.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut